Devet mesecev in vsi čari materinstva 2.del

Zadnjič sem bila na kavi s prijateljico (nima otrok), ki je izustila izjavo tedna: »Špela, od kar si mama, samo še ‘dekolteje furaš’!« Začela sem se glasno smejati in ji odvrnila, češ to je tako, če si mama, ki še vedno doji. No, a mi je vseeno dala misliti. Ja, odkar sem mama, sem se precej spremenila (nekaj sem sicer že pisala v blogu Razlika je očitna) predvsem kar se tiče stylinga. Jaz temu rečem ‘mama fashion’.

Majice z globokimi dekolteji in oblačila, ki se zapenjajo/odpenjajo na zadrgo ali gumbe, so super rešitev za doječe mame. Sploh, če (tako kot jaz) ne kompliciraš in otroka podojiš ne glede – kje se nahajaš (v gostilni, trgovskem centru ali v parku). Razlika mame Špela, ko se podam v shopping je zdaj ta, da so moji nakupi bolj premišljeni, saj imam vedno v mislih, da izberem takšna oblačila (tudi športna), v katerih bom brez težav (in slačenja) lahko nemoteno dojila.

In če ostanemo še pri oblačilih… Izbiram takšna, ki so trpežnih barv in na katerih se toliko ne poznajo madeži Brininih rok in njenega slinjenja. Pa smo spet pri tistem mojem pravilu: »If it’s not black, put it back!« [smeh]

Na prste ene roke bi lahko preštela kolikokrat sem v tem času obula visoke pete. Za kakšen praznik, obletnico ali posebno priložnost, potem se pa konča. Vso zimo sem ‘gulila’ Ugg-ice, zdaj sem jih zamenjala za supergice, sem pa že z mislimi v poletju, ko bodo aktualni ‘flip-flops-i’ ter letos zelo ‘in’ kosmati natikači. Obdobje brez visokih pet pa bo tako najbrž trajalo še kar nekaj časa, vsaj dokler ne grem v službo.

Če pogledam fotografije, ki so nastale v teh mesecih, tudi ni težko ugotoviti, da imam na 99% zelo podobno frizuro, mama frizuro. Lasje so vedno speti v figo, no, morda kdaj pa kdaj samo v čop (konjski rep), če pa imam na kakšni sliki spuščene lase, sem si jih zagotovo spustila samo za slikanje. Zakaj je temu tako? Ker imam rada lase spete v figo? Mah, kje. Tudi to je iz čisto praktičnega razloga. Če imam spuščene lase in Brino v naročju, ne bo trajalo tri sekunde, ko me bo začela lasati. Tako je moja vaskodnevna rutina in to še pred obvezno jutranjo kavo – spenjanje las.

In še en mejnik, ki bi ga lahko izpostavila v teh devetih mesecih… Kronično utrujena. Čeprav Brina prespi celo noč (običajno zaspi okoli 21h ter spi do 7h), sem iz dneva v dan bolj utrujena. Priznam, v devetih mesecih se še nisem pošteno naspala.

A kljub vsem tem čarom materinstva, sem rada mama!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *