Dekliščina

Zadnji samski žur. Nor žur. Dekliščina.

Tradicionalna predporočna zabava, katere namen je, da se bodoča nevesta skupaj s prijateljicami simbolično poslovi od samskega stanu. In ta žur mora biti nepozaben.

In tudi dekliščina naše Špele, je bila takšna.

Tu je nekaj idej, kako popestriti dokončno slovo od ‘samskega’ življenja. In še nekaj… Dekliščina je namenjena bodoči nevesti in ne – vam, ki jo organizirate, zato poskrbite, da bo nepozabna zanjo in se bo bodoča nevesta dobro počutila in se zabavala. In ko smo že pri organizaciji…

Organizacija

Ta je bistvenega pomena. Našo sta organizirali dve prijateljici in to nalogo izpeljali z odliko, ničesar nista prepustili naključju. Je pa res, da je vse odvisno tudi, kakšno dekliščino si bodoča nevesta želi. Ali je to umirjeno druženje s prijateljicami ali žur »na glavo«. Me smo imele vikend dekliščino v Beogradu.

Majica

Naredite si enotne majice, ki vas bodo povezovale in tako boste že na prvi pogled dale vedeti, da ste na »poslovilni« zabavi.

Me smo tako že v Ljubljani, pred odhodom, Špelo, bodočo nevesto, oblekle v belo majico  z napisom: »I said yes!«, preostala dekleta pa smo nosila črno majico z napisom: »We said party!«. Na glavo pa smo ji poveznile krono.

Šopek

Špeli smo »podarile« šopek, ki ga je moral za nalogo paziti cel vikend in določile sankcije v primeru, v koliko ga poškoduje ali izgubi.

Vas zanima, kaj se je zgodilo z njim? Špela ga je, ko je bil sicer že v precej slabem stanju, podarila neznanemu dekletu.

Naloge

Ker bodočo nevesto dobro poznamo, smo vedele, da si ne želi neumnih igric, kot so: nevesta si mora brez ogledala narediti make-up ter si z zavezanimi očmi namazati nohte.

Pa vendar… Da nam je vožnja hitreje minila smo si pot krajšale z različnimi izzivi, ki jih je morala bodoča nevesta opraviti. Tako smo najprej, da smo prebile led… Določile seznam besed, ki jih ni smela izreči, npr. ime zaročenca.

Špela je dobila prazen list papirja, na katerega je morala od popolnih neznancev nasprotnega spola zbrati 50 podpisov. No, ko smo videle, da je to nalogo opravila že pred prihodom v Beograd, smo to število povečale na 100.

Poleg tega pa je morala na avtobusu peti in odgovarjati na kviz ter vprašanja – kako dobro pozna svojega zaročenca.

Slikanje

Ne pozabite, da dogajanje na dekliščini ovekovečite s telefoni in fotoaparati, saj boste lahko akterke dekliščine tudi kasneje, po več letih, obujale spomine na skupne trenutke.

Alkohol

NE PRETIRAVAJTE Z ALKOHOLOM!

Zagotovo si nihče ne želi, da bi se dekliščina slabo končala. Še več »poslovilnega« žura si nevesta zagotovo ne želi spominjati po obisku urgence ali še huje, da bi morala prestaviti poroko.

Torej, po pameti!

Pogodba

V nedeljo, po neprespani noči, pa smo našo Špelo presenetile še s pogodbo, s katero se je s podpisom zavezala, da se bo še naprej redno udeleževala skupnih kavic in vsaj enkrat letno udeležila »obletnice dekliščine«. Prijateljice pa smo s svojim podpisom simbolično ‘požegnale’ poroko.

Diploma

Dekleta smo Špeli podarile tudi diplomo za uspešno opravljeno dekliščino. S to diplomo smo potrdile, da je bodoča nevesta uspešno prestala dekliščino in izpolnjuje vse pogoje za zakon.

Darilo

Špeli smo čisto na koncu, malo za šalo, malo za res – izročile še simpatično darilce. Vsako dekle je na leseno kuhalnico napisala sporočilo in ji tako podarile »recept za srečen zakon«.

In kot rečeno… Ne glede, kje boste imele dekliščino, naj bo to večer, ki ga bodoča nevesta ne bo nikoli pozabila in bo v njem uživala predvsem ONA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *