Romantični oddih: Hotel Bellevue, Mali Lošinj

Mali Lošinj – je prva asociacija na počitnice s starimi starši v ranem otroštvu. Čeprav se jih le medlo spominjam, v meni vzbudijo prijetne občutke, najverjetneje tudi zaradi spomina na stara starša, ki sem ju imela rada.

In po tridesetih letih sem se ponovno vrnila na Mali Lošinj. Oddih je bil kratek, so pa zato toliko bolj sladki spomini, ki smo jih ustvarili skupaj s prijatelji.

Z mojim dragim sva na Lošinju, v hotelu Bellevue preživela en podaljšanj vikend. Pravzaprav sta glavna ‘krivca’, da sva z Darkom obiskala ta dragulj v Kvarnerju, najina prijatelja, ki sta se tam poročila. Špela in Aleksander, hvala vama! Bilo je nepozabno!

  • HOTEL

Hotel Bellevue, ki se ponaša s petimi zvezdicami, leži v zalivu Čikat in velja za bolj monden del otoka. Mimo grede, ste vedeli, da je Čikat že od avstro-ogrskih časov (19.stoletje) razglašen za naravno klimatsko zdravilišče?

Ruski investitorji so pred štirimi leti v samo nekaj mesecih zgradili ta estetsko dovršen hotel, ki ima dvesto sob, v štirih nadstropjih ter z ogromnim (steklenim) atrijem na sredini. Imajo svoj spa center, notranji in zunanji bazen, fitnes in še in še bi lahko naštevala. V bistvu se mi ob pisanju teh vrstic poraja vprašanje, česa hotel nima? Skoraj bi si upala trditi, da je to hotel, ki zadovolji še tako petičnim gostom in jim ne pusti neuresničenih želja.

  • SOBA

Sobe so velike, svetle in prostorne. Na koncu dneva sploh ni pomembno ali si v sobi z razgledom na morje ali vrt, saj so vsi razgledi po svoje všečni. V kopalnici pa te pričakajo dišeča mila, šamponi in kreme. A potrebujem poudarjat, da je vse izredno čisto? Sobe namreč čistijo dvakrat na dan.

  • HRANA

Če zapišem, da je hrana odlična, je to čisto preveč skromno. Presenetilo me je dejstvo, da so bila pri zajtrku na voljo vsaj na šest različnih načinov pripravljena jajca, tudi takšna kot sem jih jedla jaz (na sliki) – jajce v avokadu. In ja, brez najmanjšega problema sem se tu držala LCHF diete. Na voljo so bili tudi smoothie-ji, sadje, zelenjava, oreščki, ribe,… In ne, niti vegani tu ne morejo biti lačni.

Seveda, vse to postreženo na terasi s pogledom na morje.

Še to, v njihovi najnovejši ponudbi za izbirčne goste – pred le nekaj dnevi so odprli japonsko restavracijo.

foto: Špela Bohinc
  • PLAŽA

Hotelska plaža, kristalno čista modrina morja, ko na dnu morja vidiš vsak kamenček posebej, urejena obala, stoletni borovci.

  • RAZGLEDNA TOČKA PROVIDENCA

Za piko na i, da je bilo očaranje popolno. Sploh ne vem, če rabim kaj pripisati, ker že fotografije povedo vse. Le nekaj minut vožnje (od hotela)… Razgled, ki jemlje dih, ko se sonce dotakne morja. Tu boste najboljše doživeli lepoto otoka in uživali v razgledu na širšo okolico, tudi na sosednje otoke: Cres, Susak, Unije.

Naša družba že kuje načrte, kdaj ponovno obiščemo Mali Lošinj, pa vi?

P.S. Se sprašujete, kje je bila Brina? Tokrat je ostala doma. Darko in Špela sta zganjala romantiko. »Bjek, kako osladno!« bi rekla Brina.

One Reply to “Romantični oddih: Hotel Bellevue, Mali Lošinj”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *