Dobrodošli Na poti

fin-sj

Sem Špela Jurglič, mnogim bolj poznana kot Špela Vozel. Skoraj 8 let sem delala na komercialni televiziji, na Pop tv. Zadnjih 5 let sem bila novinarka. Poročala sem o poplavah, vremenskih nevšečnostih, izrednih dogodkih, velikokrat o črni kroniki ali pa o kakšnih bolj prijetnih dnevnih dogodkih…(a o tem morda v kakšnem od prihodnih blogov)…

Potem je prišla Brina. In zdaj sem mama. Tako pravljično je biti mama. Brina in Darko sta moj svet. Najbrž si bo marsikdo mislil ‘joj, še ena novopečena mamica, ki se je spravila pisati blog’… Ja, je že res, da sem ‘na frišno’ mamica. A tehtnice, da pišem blog ni ‘prevagalo’, da vas bom ‘posiljevala’ s fotografijami naše punčke – pač pa so vzgibi, da ustvarjam svoj blog povsem drugačni… Najbrž ste že kdaj slišali ta – že dodobra izrabljen stavek – novinarstvo ni poklic, je način življenja! Ker sem novinarka po duši (in rada pišem), mi je kljub Brini začelo nekaj manjkati… Zato bom pisala blog!

In zakaj Na poti? Smo prav posebna družina. Ves čas na poti. V bistvu kovčkov sploh ne razpakiramo…razpeti smo med Ljubljano, Gorenjsko, Primorsko in Dolenjsko. Rada sem v naravi in obožujem morje. Naša Brina je že v prvih šestih dneh (od tega sva bili dva dni v LJ porodnišnici) prepotovala pol Slovenije. O naših popotovanjih bo tako tekla beseda na blogu. Pa ne samo o tem…smo tudi precej športna družina – z vozičkom na poti. Že med nosečnostjo sem skenila, da bom na voziček zmontirala števec, ki zdaj pridno beleži vsak prevožen kilometer. Poleg tega, da z vozičkom nabiram kilometre, sem počasi (potem, ko je po šestih tednih to ‘požegnala’ moja ginekologinja) – začela migati.

Med nosečnostjo sem se namreč zredila za 17 kilogramov. Niti en dan mi ni bilo slabo, imela sem ‘blazen’ apetit in tako so se ‘kile’ kar nabirale. Po porodu mi jih je ostalo 7 preveč. Zdaj grem v boj z njimi. In tudi o tem bom pisala – kako telovadim z vozičkom.

Preostanek poletja oziroma lepo, toplo vreme bom izkoristila za vadbo v ‘outdoor’ fitnesih. Tisti v Seči lahko z gotovostjo trdim- ima enega lepših razgledov pri nas. Priporočam!

Tu bo tako tekla beseda tudi o športu in rekreaciji ter o zdravem načinu življenja, ki gre lepo z roko v roki z zdravo prehrano. Rada imam hitro, enostavno in zdravo pripravljeno hrano.

No in še o marsičem bom pisala- pomembnem ali pa malo manj. Upam, da boste uživali. Dobrodošli v mojem svetu.

Leave a comment

Your email address will not be published.