Skuta ‘ala’ Jurglič

Da je zajtrk pomemben obrok in da ga ni zdravo izpuščati, čivkajo že vrabci. A tudi sama sem leta in leta – predvsem zaradi pomanjkanja idej, apetita in (predvsem) časa – počela prav to. A ker sem se zavedala, da telo kot tudi možgani (že zjutraj) potrebujejo hrano, sem rešitev našla v skuti, ki ima veliko beljakovin, zato sem dlje časa sita. Priprava pa je hitra (cca 3 minute) in enostavna.

Sestavine:

– 4 velike žlice skute

– 1 banana

– malo cimeta

– agavin sirup/med

– 1 velika žlica kokosove moke

– 1 pest oreščkov in brusnic

– 1 pest borovnic

Priprava:

Najprej v skodelici (z vilico) stlačim banano (priporočam, da je je bolj zrela), nato dodam še skuto in cimet. Kadar mi ‘pade cukr’ dodam še 1 žlico medu ali agavin sirup (sladilo, narejeno iz mehiške rastline agave, ki se ga uporablja v številnih energetskih pijačah). Vse skupaj dobro premešam, potresem s kokosovo moko, oreščki, brusnicami in borovnicami. Za bolj poln okus včasih dodam še arašidovo maslo, ki je bogato z beljakovinami, kakovostnimi kalorijami, vitaminom E in magnezijem.

Seveda lahko kakšno od sestavin po želji zamenjate. Namesto borovnic uporabite sezonsko sadje. Jeseni tako naribajte jabolko ali na koščke narežite hruško.

Pa dober tek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *