Baby boot camp #1

Priznam! Tudi sama na YouTubu, Facebooku in Instagramu večkrat gledam filmčke – kako punce s popolnimi postavami telovadijo z lastno težo. A te ‘bejbe’ v telovadnicah najbrž preživijo cel delavnik. Iskreno, jaz takšnim ‘boot camp’ vajam – kot je 100 sklec, 100 vojaških poskokov in podobno – nisem kos, sploh pa ne zdaj, slabe tri mesece po porodu.

Moje vaje za izgubljanje kilogramov niso tako zahteve.  Telovadim z vozičkom. Brina v njem spi le – če se le-ta premika in trese.

Najprej za ogrevanje: sprehod, hitra hoja ali tek z vozičkom; nekje med 30 minut in eno uro. Čisto odvisno od tega – kje sem in koliko časa imam na razpolago. Najraje se odločim za pol urno hojo v hrib, da se zadiham.

Potem sledijo vaje (lahko jih izvajate v hoji ali na mestu):

Izpadni korak: img_5960

Z desno nogo naredim dolg korak naprej in se s telesom spustite navzdol. Teža je na sprednji nogi, peta mora biti na tleh. Stopalo zadnje noge je na prstih. Hrbet imam ves čas vzravnan. V tem položaju sem kako sekundo ali dve, nato se vrnem v začetni položaj. Enako ponovim še z levo nogo. Izpadne korake delam izmenično. Z vsako nogo desetkrat. Z rokami ves čas držim ročaj vozička.

Dvig/odmik noge nazaj:

img_5965Desno nogo pokrčeno dvignem naprej tako visoko, da je koleno v višini bokov. Nogo, kontrolirano in ne sunkovito, potisnim nazaj, počasi izdihnem. S trupom se ob dvigu noge rahlo nagnem naprej. Več čas z rokami držim ročaj vozička. Nato ponovim še z levo nogo; z vsako desetkrat.

img_5968

Počep: img_5963

Stojim s stopali vzporedno v širini ramen, z rokami ves čas držim ročaj vozička. Spustim se do pravokotnega položaja v kolenih, tako da je stegnenica vzporedno s tlemi, kot bi se usedala na stol. Enako kot pri izpadnem koraku, pazim na dihanje – ko se spustim navzdol vdihnem in izdihnem, ko se dvignem v začetni položaj. Naredim 10 kontroliranih počepov.

Dvig/odmik noge vstran: img_5970

Stojim pokončno, z rokami držim ročaj vozička. Pozorna sem na ravno držo telesa. Nogo, kontrolirano in ne sunkovito, potisnim kar najviše vstran. Nato vajo ponovim še z levo nogo; z vsako desetkrat.

To so odlične vaje za zadnjico, boke in noge. Naredim vsaj 5 serij, med katerimi imam približno pol minute pavze.

Aja, pa kot bi rekel moj Darko: Noben trening ni tako slab, kot tisti, ki ga izpustiš!

Leave a comment

Your email address will not be published.