Mama se razvaja

V zadnjih treh mesecih in pol sem spoznala, da je biti mama ena najlepših in hkrati tudi najtežjih nalog v mojem življenju.

Brino imam neizmerno rada! Nadvse uživam, ko se odpraviva na sprehod z vozičkom in ni lepšega občutka, ko me gleda z ‘učkami’ , ki ji žarijo kot reflektorji, usta razpotegne v širok nasmeh do ušes (hvala bogu, da ima ušesa, drugače bi nasmeh raztegnila do tilnika) in spušča krike zadovoljstva in sreče. Včasih se zapazim, da jo hodim zvečer gledat kako mirno spi. Pa ne samo to – mnogokrat me ima, da bi jo kar zbudila in jo ‘lupčkala’ po ličkih, da bi kar vriskala. Z njo je vsak trenutek tako poseben, tako čaroben. Tudi takrat, ko jo moram skopati in to že drugič tisti dan, saj se je SPET pokakala do sredine hrbta.
Biti mama je res nekaj božanskega. Tako izrabljena fraza, pa tako resnična: »Dokler nimaš svojega otroka, ne veš kaj zamujaš!«. A pri meni je vedno še en »ampak«! Vse lepo in prav, ampak mame nismo samo mame. No, vsaj jaz ne. Včasih tudi jaz rabim čas zase, da si spočijem glavo, zbistrim misli in se posvetim le sebi. Ali sem zaradi tega slaba, neodgovorna mama? Se moram počutiti krivo? Je moje početje obsojanja vredno? Koliko časa je sploh normalno, da posvetimo svojim otrokom? Kje je meja? Biti ves čas z otrokom in hkrati zagrenjena in zoprna, ker si nezadovoljna sama s sabo ali si vzeti čas samo zase in to še preden imaš vsega vrh glave.
Poznam kar nekaj mam, ki jim je nedopustno in najbrž zavijajo z očmi, ko grem brezskrbno k frizerju, kozmetičarki, v shopping, Brino pa pustim pri Darku. In zagotovo imajo veliko za povedati. A če citiram predsednika Pahorja: ‘So what!’
No in tudi ta teden sem si vzela čas zase. Zaradi dojenja (ker sem ves čas sključena in v prisilni drži) – no pa tudi sicer- sem precej ‘zategnjena’ in to je en od izgovorov, da grem pogosto na masažo. Prijatelji, ki ne vedo kaj bi mi kupiti za darilo za rojstni dan, že vedo, da če nimajo boljše ideje, ne morajo brcniti v temo z bonom za masažo.
img_6547Za mano je bil naporen teden, zato je bila odločitev, da v petek obiščem Thai center v Šiški povsem logična izbira. Razvajanje brez slabe vesti. Zadetek v polno.
img_6523Pod zlatimi rokami maserke sem se naravnost sprostila in uživala v prijetni bolečini. Kdo bi si mislil, da te lahko drobna, mala tajka tako ‘nalomi’. Po masaži s toplimi zelišči in aromatičnimi olji sem se počutila kot prerojeno.
Toplo priporočam, saj v Thai-u enostavno poskrbijo, da se počutiš fantastično. Po masažnem tretmaju sem še malo posedela v ‘lobby-ju’ , ki je tako kot cel Thai center opremljen z neverjetnim okusom in stilom. Ob pomirjajočih zvokih glasbe pa sem posrkala še skodelico ingverjevega čaja in se odpravila proti domu.
Doma pa me je pričakal tisti Brinin nasmešek … Tako da drage moje, vzemite si čas tudi samo zase, kajti pri nas drži kot pribito – zadovoljna mama, srečen otrok!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *