Testiram… Nelipot

img_7395Sem patriotka! Tisti, ki me poznate veste, da zagovarjam in podpiram slovensko. Kuhinjo, gospodinjske aparate in vso belo tehniko sem kupila v Gorenju, po novo sedežno sem se odpeljala naravnost v Mokronog v M Tom-a, v trgovini postopam okoli polic, kjer je slovensko sadje in zelenjava, med kupim neposredno pri čebelarju in ne tistega v trgovini na katerem piše “poreklo EU”, mlečne izdelke, če se le da kupujem na lokalnih kmetijah. A kljub vsemu ne grem v takšne skrajnosti, kot moja mami, ko raje ne kupi čebule (in je nima!), če le-ta ni slovenskega porekla.

img_7682Čeprav zaradi obveznosti poredko gledam TV (no, če izvzamem poročila), sem na Pop tv ujela delček ene od oddaje »Štartaj, Slovenija!«, ko se je predstavil mlad podjetniški par – Tina in Simon (poleg njiju se je v vseh oddajah predstavilo še 11 podjetnikov – inovatorjev). Njuna zgodba se me je dotaknila in že naslednji dan sem odhitela v Interspar in kupila dva deodoranta (deodorant krema). Nelipot BASIC in Nelipot IROF ter preizkusila kako dober je njun deodorant.

davKaj je sploh naloga deodoranta? Deodorant, ki velikokrat vsebujejo tudi alkohol, nevtralizira neprijeten vonj in preprečuje širjenje bakterij na naši koži, a še raje kot po deodorantih, posežemo po antiprespirantih, ki preprečujejo potenje. A prav ta zaščitna sredstva vsebujejo mnogo sestavin (od parabenov do aluminija) nad katerimi bi se mogli zamisliti, saj naj bi bile po nekaterih študijah škodljive za naše zdravje.

 

sdrNavodila za uporabo Nelipot-a so sledeča: »Nanesti za lešnik veliko kreme pod pazduhe in razmazati. Priporočena uporaba po tuširanju, ko je koža topla in vlažna in se lepše razmaže/vpije v kožo.« (www.nelipot.si)

burst

Nelipot BASIC: vonj kokosa (osnova 100% rafinirano organsko kokosovo maslo)

Nelipot IROF: vonj frangipanija in bergamotke (osnova 100% rafinirano organsko kokosovo maslo)

 

cofNaj povem, da sama običajno nimam problemov s prekomernim potenjem, niti ne s pretiranim neprijetnim vonjem, zato sem uporabila bistveno manj kreme, kot je priporočljivo, prav tako je nisem namazala po tuširanju (tuširam se običajno zvečer).

sdr

V začetku sem bila do kreme nekoliko zadržana in skeptična, a ne zaradi učinka, pač pa sem imela pomisleke ali se bom lahko privadila deodorant nanašati s prsti. Po nekajkratni uporabi sem se in to kljub malo daljšim nohtom.

sdr

img_7734Redno sem ju uporabljala tri tedne. Basic za vsakodnevno uporabo, Irof (čeprav je le-ta mišljen za moške) za šport, pohode na Šmarno goro, Srednji vrh, ipd. In čeprav vonj pri obeh izgine (škoda!) po nekaj urah, pa deodorant uspešno preprečuje neprijeten telesni vonj, koža pa imam občutek, da diha. In še nekaj me je navdušilo – ne pušča madežev na oblačilih.

sdr

In ja, ta »bosonoga« naravna kozmetika me je prepričala. Dosedanji deodorant, ki je primerljiv s ceno Nelipot-a (12,00 €), bom zamenjala za slednjega. Od zdaj naprej prisegam le na naravne deodorante.

Srčno upam, da Tina in Simon nekje med kopalnico in kuhinjo ustvarjata že novo uspešno zgodbo.

Leave a comment

Your email address will not be published.