Božični outfit

Zame in za mojo družino je božič, verjetno tako kot za mnoge, družinski praznik. Čas, ko se zbere ‘kompletna familija’ na tradicionalni božični večerji, kaj dobrega pojemo, popijemo in se pogovarjamo o temah za katere ob današnjem hitrem tempu življenja preprosto zmanjka časa, predvsem pa se veselimo in uživamo v skupnih trenutkih. A letos je bil za nas, posebej pa zame, še bolj magičen in veličasten ter tako nepozaben. Božični večer oziroma božični prazniki so zasijali v prav posebni, čarobni luči, saj smo – meni najljubše praznike – prvič praznovali skupaj z Brino.

Božična večerja je tako pri nas svečan dogodek, kateremu namenim veliko pozornosti tudi kar se tiče izbire garderobe. Je namreč eden tistih praznikov, ko se slavnostno oblečem, izbiri kosov oblačil, obutve, nakita in modnih dodatkov pa posvetim precej časa in to že nekaj dni, da ne rečem nekaj tednov prej. Jah, kot mnoge predstavnice nežnejšega spola, čeprav je pri mene – po mojem prepričanju – še vseeno v mejah normale in ne grem v pretirane skrajnosti. In letos sem, na moje veselje, poskrbela za kar dva ‘stajlinga’, Brininega in svojega.

Brini sem oblačila izbrala v H&M. Po mojem mnenju imajo tam dovolj kvalitetna oblačila, ki so tudi privlačnega izgleda. Res pa je, da jih Brina prej preraste, preden se razvlečejo, po vrhu vsega pa je tudi cena dostopna praktično  vsakemu žepu.

Oblekica v smetanovi barvi z zlatimi bleščicami, v enaki barvi brezrokavnik iz umetnega krzna, nežno roza rutica, žabice in nogavičke, ki so se barvno ujemale še s trakom v laseh. Za piko na i pa sem ji obula zlate čeveljce.

Tudi sama sem se pretekla leta običajno oblekla drzno – v oblekico, letos pa sem se odločila za bolj miren in zadržan stil, predvsem pa sem gledala na to, da se bom počutila udobno in mi ne bo potrebno paziti na vsakem koraku – na vsak gib, ko bom na primer s tal pobirala Brino. Poleg tega pa sem letos dala večji poudarek zgornjemu delu oblačila. Prvi pogoj, ki sem ga imela je bil, da se je moral le-ta preprosto odpeti in sleči, ker še vedno dojim in to na dve, tri ure, zato sem se odločila za srajco. Izbrala sem belo, v pasu stisnjeno, na bokih ‘podaljšano’, ki sem jo kupila v trgovini Omara. Ker je že srajca nekaj posebnega, drugačna, neobičajna, sem jo kombinirala na hlače. Izbrala sem Guess-ove črne, s potiskom in ‘usnjenim look-om’ in da so izgledale še malo bolj glamurozne, sem jim dodala Swarovski obesek.

Nakit, ki sem ga nosila pa je bil zelo nevpadljiv in minimalističen. Držim se namreč pravila: manj je več. Tako sem izbrala Swarovski verižico s srčkom, iste blagovne znamke srebrno uro ter zapestnico Pandora s podobnim obeskom, kot je tisti na verižici.

Letos sem za razliko od prejšnjih let dala manj poudarka make up-u oziroma je bil le-ta bolj umirjen in naraven. Koži sem pustila dihati in se tako nisem napudrala, sem pa elegantno poudarila obrvi, na ustnice nanesla malo glosa, za zapeljiv pogled in dolge trepalnice pa so že pred dnevi poskrbeli v Estetskem centru Breza v Domžalah, kjer so prav tako poskrbeli za moje nohte v rdečem ‘Ferrari’ odtenku. Letos sem se, prav zaradi Brine, odločila tudi, da bom imela spete lase. Brina je zdaj že v tisti fazi, ko mi z največjim nasmeškom na obrazu cuka lase, prav tako se iz istega razloga izogibam uhanom. A da je bila frizura narejena kot se šika, sem jo zaupala strokovnjakinji, ki mi je lase spela v preprosto, a hkrati glamurozno figo.

Za piko na i sem svoj outfit dopolnila še s torbico v črno – rdeči kombinaciji, ki je pravzaprav Brinina unikatna, previjalna torba, znamke Teja Jeglič design. Vanjo pa sem zložila tako svoje kot Brinine stvari.

Pa še nekaj. Na božičnem slavju brez fotografiranja pač ne gre, zato nisem pozabila še na en modni dodatek, a ta je prihajal iz srca…iskren nasmeh.

Naj tudi pri vas prazniki sijejo v popolni luči! Že odštevate dneve do novega leta in že veste, kaj boste oblekle? Morda pa ste le dobile še kakšno idejo.

Join the Conversation

3 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.