Silvestrovo v troje

Ostati na najdaljšo noč doma ali iti z dojenčkom silvestrovati, vsaj do prijateljev? S takšnimi in podobnimi vprašanji si najbrž belijo glavo mnogi novopečeni starši in se sprašujejo – kako bo to vplivalo na otrokov ritem spanja, ga bo pokanje petard prestrašilo, bo lahko spal v tuji posteljici ipd.

Mi smo hitro, brez kompliciranja in cincanja sprejeli odločitev. Za silvestrovo oziroma že kakšen dan prej bomo preživeli v Kranjski Gori, v družinskem krogu, s starimi starši. Za razliko od Božičnih praznikov, ki so moji najljubši, mi praznovanje novega leta ne pomeni prav veliko, v bistvu je to dan oziroma večer/noč, ko se moramo prisiljeno imeti fino, se zabavati in to ne glede na vse… Čeprav že mnogo let tako najdaljši noči v letu ne dam pretiranega poudarka, smo jo letos prvič praznovali v troje, zato sem si vseeno po tihem želela, da bo čarobno. Predvsem zaradi Brine.

Izbira destinacije je bila zadetek v polno. Se mi zdi, da je Kranjska Gora s svojo okolico in neokrnjeno naravo, v vseh štirih letnih časih, družinam prijazna destinacija, z bogatim programom prireditev, ponuja tudi številne možnosti za rekreacijo, smučišče je primerno za začetnike in majhne otroke. Ima izletniške in pohodniške točke s čudovitimi razgledi, zahtevnostno primerne tudi za mamice z otroškimi vozički. In če bi vprašali lokalnega, turističnega vodnika zgornjesavske prestolnice, vam le-ta zagotovo ponuja široko paleto možnosti za aktivne počitnice. Pod črto – v Kranjski Gori ti preprosto ne more biti dolgčas.

Sonce, brez slehernega oblačka, je sijalo ves dan. Mraz nam ni prišel do živega, prešernih nasmehov, zaviti v topla oblačila, smo preživeli čudovit dan v naravi. Ko pa se je sonce skrilo, smo jo tudi mi popihali na toplo.

Koš nepozabnih doživetij smo najprej napolnili z otroškim silvestrovanjem. Brino, ki sem jo tudi tokrat svečano oblekla, smo tako že pozno popoldne peljali na praznovanje novega leta s številnimi animacijami in rajanjem ter prihodom Dedka Mraza.

Letošnje silvestrovo smo tako začeli v popolnoma drugačni, družinski luči. Brina je bila zelo zvedava in prav nič prestrašena med množico ostalih otrok, ki jih je navdušeno opazovala iz mojega naročja. Okoli 22h je, tako kot običajno v zadnjem času, zaspala. A ne za dolgo, le za slabi dve uri, očitno se je odločila, da svojega prvega novega leta preprosto ne bo prespala [smeh].

Najdaljšo noč sem tako preživela na toplem ob kaminu, v udobnih oblačilih, s kozarčkom penine, predvsem pa v najboljši možni družbi. A nismo ponočevali dolgo v noč. Prvi dan novega leta smo raje vsi čili in naspani izkoristili za družinsko idilo v naravi.

Je pa novo leto odlična priložnost za novoletne zaobljube. Ste tudi vi med tistimi, ki si jih radi postavljate? Ste si obljubili, da boste bolj zdravo jedli in več telovadili? No, pri meni že mnogo let diete in shujševalne kure niso več na seznamu novoletnih zaobljub, ker imajo običajno zelo kratek rok trajanja, maksimalno en mesec. Zdaj si raje zastavim eno do dve zaobljubi, ki nista nerealni in nedosegljivi. Letos sem se tako zaobljubila, da bom diplomirala! Mami, si slišala! [smeh]

Naj bodo tudi vaše zaobljube in cilji v novem letu jasni, konkretni in realni. Predvsem pa vam želim, da boste v letu 2017 na – pravi –poti.

Leave a comment

Your email address will not be published.