Šest mesecev

Ufff, šest mesecev nepozabnih doživetij in dogodivščin, kako gre hitro čas, že pol leta je od kar sem rodila Brino. Še enkrat toliko in bomo pihali prvo svečko. Brina je izredno zvedava in radovedna, vse dogajanje okoli sebe hoče imeti pod nadzorom, je zelo živahen otrok, vseskozi v gibanju, vsak dan se zgodi kaj novega.

Prelomnice in mejniki: Suvereno se že plazi in pivotira, da ne govorim – kako obvlada iz ležečega položaja na hrbtu – se prekobaliti na trebuh, v ‘kravice past’ in to v trenutku. Največji izziv pa ji trenutno predstavlja dvigovanje v sedeči položaj, a to ji še ne uspe brez pomoči. Si pa z veseljem sezuje nogavičko in potem boso stopalo tlači v usta. Tudi odziva se že, ko jo pokličemo po imenu in poišče očesni kontakt ter nadvse ljubo se ji je opazovati v ogledalu. Zelo rada se smeje, ko ji rečem ‘Ciao bella’ ali pa ko oponašam konjička, včasih prav glasno, celo že zavriska od navdušenja. Počasi že preizkuša tudi svoje glasilke in  veselo žlobudra.

Konfekcijska številka: 68/74

Cepljenje: V tem tednu nas čaka sistematski pregled in tretje obvezno cepljenje oziroma tretji odmerek cepiva (davica, tetanus, oslovski kašelj, otroška paraliza). Prvo in drugo cepljenje (3. in 4.mesec) je zelo dobro prenesla, na srečo brez reakcij. Meni pa je bilo slabo, zvijalo me je v trebuhu že dan pred njenim pregledom, ona pa je z nasmehom na obrazu prestala oba cepljenja, kot da se ni zgodilo nič. Je pa na drugem cepljenju v čakalnici očarala fantka Marka, ki ji je želel podariti njegov najljubši avtomobilček.

Hrana: Bučke, buče, beluši, blitva, riba (brancin), jogurt, riž,… Čeprav jo še vedno dojim, smo z uvajanjem goste hrane začeli že pri njenih štirih mesecih, najprej s sadjem kot so jabolka, hruške, banane, nato smo nadaljevali z zelenjavo. Za vse tiste prestrašene starše, ki vam vsi razlagajo, kako je potrebno začeti uvajati najprej zelenjavo, češ, če otroka najprej navadiš na sadje, ne bo hotel jesti zelenjave… Naša Brina je čisti dokaz, da temu ni tako.

Najljubša igrača: Ropotuljice, ninice in grizljavčki. Dlesni jo zelo srbijo, zato si rada z igračami drgne po njih. Aktualni pa so še drugi predmeti, ki se svetijo ali šumijo, pa vrvice, vezalke in štrikci. Z zanimanjem opazuje tudi luči.

Najljubše pesmice/uspavanke: Tam dol na ravnem polju. Pojem ji tudi druge – Dekle je po vodo šla, Čuk se je oženil, Prebudil se je rano, Regiment po cesti gre, Ob bistrem potoku je mlin, Lisička je prav zvita zver,…

Spanje: Brina običajno zaspi okoli 22h. Še vedno dobro spi; enkrat, dvakrat na noč sicer pojoka, ker ji pade ven duda. Najraje pa zaspi v otroškem vozičku Peg Perego (že več kot mesec dni imamo športni del), ki smo ga zdaj še dodatno opremili s podlogo iz ovčke, ki sem jo kupila v krznarstvu Eber. Prav tako rada zaspi tudi v ležalniku – gugalniku, ki ga vedno in povsod vzamemo s seboj.

Nepozabno doživetje: Naše prve, čisto prave počitnice in to z letalom, kjer smo praznovali tudi njen ‘mini rojstni dan’. Kam smo odpotovali, vam razkrijem v prihodnjem blogu.

Leave a comment

Your email address will not be published.