ZOO Ljubljana

Končno, pomlad in z njo toplejši dnevi so tu. Lepo, sončno dopoldne sem zato z Brino načrtovala preživeti na prostem, v naravi, a kljub vsemu se nisem bila pripravljena voziti prav daleč, v bistvu sem hotela ostati v prestolnici, saj si nisem želela izgubljati časa z vožnjo. Meni ljubi ‘zeleni’ kotički v Ljubljani, ki sem jih imela v ožjem izboru in sem bila prepričana, da so primerni za prijeten sprehod z vozičkom: Park Tivoli, živalski vrt, Rožnik. Na koncu je padla odločitev: »Brino peljem PRVIČ v živalski vrt.« Zdaj je že tako velika ( 8 mesecev), da čedalje bolj dojema okolico. Pred dnevi je bila tako čisto prevzeta, ko je od blizu videla mucka, ki je glasno mijavkal. Ker je bil Darko v službi, sva za družbo s seboj vzeli Brinino babico.

Tukaj je nekaj foto utrinkov:

Ker je bilo med tednom in v dopoldanskem, delno zgodnje popoldanskem času – v ZOO-ju ni bilo gneče. Mimo nas je edino ‘privreščala’ skupina osnovnošolcev, ki so ukradli Brinino pozornost, sicer pa smo srečali le nekaj turistov in meni podobnih mamic.

Ker so se nekatere živali le leno kuščarile na soncu, se skrivale v svojih kletkah in ogradah (tiger, gepard, leopard) ali pa so bile ‘premajhne’ – pri Brini niso vzbudile zanimanja. Je bila pa navdušena nad morskima levoma, z zanimanjem je opazovala žirafi, papigo, kamele in opice.

Prav prevzeta je bila nad slonom.

Največja atrakcija pa je bila panda (mačji panda). Ne vem kdo je bil bolj prevzet – Brina, ki jo je opazovala (ravno med hranjenjem) ter iz sebe spuščala glasne vzklike, ali jaz, ko sem opazovala Brinino navdušenje.

In prav panda je Brino tako ‘utrudila’, da je v trenutku, ko sem jo odložila nazaj v voziček, da bi nadaljevale pot, zaspala. Midve z babi sva Brinino spanje izkoristili za prigrizek in kavico v tamkajšni restavraciji. Izbira sicer ni pretirana, sva bili pa nad postrežbo in ustrežljivostjo zadovoljni.

Midve sva se tako okrepčali, Brinči pa naspala, potem pa smo nadaljevale z raziskovanjem po živalskem vrtu. Mene je poleg številnih, ljubkih živali navdušilo urejenost vrta ter števila igrala (tobogani, trampolini,..). Priznam, sem si že slikala, kako bo Brina čez kako leto, dve tekala tam naokoli in uživala v igri.

Moja splošna ocena: Cena vstopnice za odraslo osebo je 8 evrov, za predšolske oziroma šoloobvezne je 5,5 evra, za otroke do drugega leta starosti pa brezplačno. Štiri članska družina tako samo za vstopnice (maksimalno) odšteje malo manj kot 30 evrov. Drago ali pač ne – odvisno od družinskega proračuna.

Parkiranje je urejeno in brezplačno.

Poti (po  ZOO-ju) so urejene in primerne za vozičkanje.

Spomladanski dnevi, ko še ni pretirane vročine in še posebej med tednom, v dopoldanskem času, ko tudi ni gneče – je ljubljanski vrt vreden ogleda. Priporočam.

Leave a comment

Your email address will not be published.