Od A do Ž

Hej, dragi moji!

Danes sem se odločila, da na blogu objavim nekoliko drugačno objavo. Malo bolj osebno, lahkotno, sproščeno. Predstavila oziroma opisala se vam bom skozi abecedo.

A – avto.

Vozniški izpit sem opravila (šele) pri 19-ih. Najprej sem si avto, ki sta ga kupila starša, delila s starejšim bratom, šele leta 2011, torej pri mojih 28-ih sem si kupila svoj prvi avto.

Vožnja me sprošča. V avtu običajno precej na glas poslušam glasbo. In še nekaj… Pri nas ni nič nenavadnega, če se odpravimo na pot, nedeljsko kosilo k starim staršem ali izlet in vozim jaz, Darko pa je zleknjen na sovoznikovem sedežu.

B – blog, Na poti.

Mama blogerka. Blogam že ali pa šele devet mesecev, vsak ponedeljek in to mi pomeni sprostitev. Blog bom pisala tako dolgo in izključno dokler mi bo to v veselje ter bom to rada počela.

Če ne bi kot ‘B’ napisala blog, bi napisala bela. Bela kava, bela čokolada, belo vino, bela buzara,…

C – ciganka.

Tako me ljubkovalno kliče moj starejši brat, samo in edino on. V bistvu vam ne znam povedati kdaj in kako je nastal ta vzdevek. Čeprav sem se najprej jezila, mi je zdaj vzdevek prirastel k srcu.

Klasičen sms mojega brata: »Ciganka moja, kaj počneš?«

Č – črna.

Moja najljubša barva. Brezčasna in elegantna črna. V moji garderobni omari prevladujejo črna oblačila. Tako pri meni drži kot pribito: »If it’s not black, put it back!«

D – Darko, oh moj Darko. Moja ljubezen.

Je zelo topla oseba, simpatičen, mladostno razigran in navihan, pameten, razgledan, izobražen, z njim se lahko pogovarjam o vsem, pa vedno me nauči kaj novega. Vedno (no, razen kadar me namenoma jezi) me spravi v dobro voljo in nanj se lahko 100% zanesem, tudi v težkih trenutkih življenja.

Če povem drugače – ne predstavljam si življenja brez njega. Preprosto je človek, ki ga moraš imeti rad, ah, kaj rad, moraš ga ljubiti!

E – energijska pijača. Red bull.

Začela sem ga piti pri 19-ih. In ne, ne mešam ga z vodko. Škoda Red bulla. [smeh] Obožujem ta vonj in okus. Nekoč sem imela obdobje, ko sem ga konzumirala praktično vsak dan, čeprav sem se zavedala, da to ni ravno najbolje za moje zdravje.

Danes pa… Na vsake toliko časa se z njim pocrkljam.

F – frizura & frizer.

Oh, želela bi si, da bi moji lasje rastli hitreje, bistveno hitreje, tako bi lahko večkrat obiskala frizerja. A ker mi lasje rastejo zelo počasi, ga obiščem trikrat, morda štirikrat na leto in si postrižem samo konjice.

Od kar imam Brino, nosim skoraj vedno ‘mama frizuro’.

G – Grega in Gašper-Karantan. Moja brata. Moj ponos. Moja lubčka.

Poleg mojih staršev, moj steber. Sta vedno tam, ko jih potrebujem. VEDNO! Že od malega smo skoz skupaj. TRIJE MUŠKETIRJI – vsi za enega, eden za vse.

H – hčerka. Moja prvorojenka. Moja Brina.

Z njo je vsak dan (in to že slabo leto) kaj novega, zaradi nje je moje življenje veliko bolj izpopolnjeno.

13.7.2016 je dan, ki ga ne bom nikoli pozabila. V bistvu sem začela rojevat 12.7. okoli 23h in rodila ob 2h zjutraj. Hvala Bogu, brez težav in zapletov.

I – iPhone. Moj Zlatko.

Pred leti, ko mi je oči za rojstni dan kupil iPhona, sem ga preprosto vzljubila in od takrat sva neločljiva. Ko postane star, onemogel in počasen, ga le zamenjam za mlajšega. [smeh] In zakaj Zlatko? Zdajšnji in tudi njegov predhodnik sta zlate barve.

J – jutranja kava.

Nujno zlo in sladka razvada v enem. Pijem belo kavo in najboljšo mi skuha Darko, najbrž v njo ulije še nekaj kapljic ljubezni, da je tako zelo okusno in vedno jo posuje tudi s cimetom, ampak ne preveč in ne premalo, ravno prav.

K – kavbojke.

Nobene hude filozofije. To je tisti kos oblačila, ki mu jaz rečem #musthave.

L – Ljubljana.

V naše glavno mesto sem se zaljubila že v srednji šoli, ko sem se lahko še s trolo (kasneje pa tudi z avtom) peljala čez Prešernov trg, po Wolfovi do Name. [smeh]

Vse te famozne stavbe, ta arhitektura, na drugi strani pa zelene površine, čudovito. Le ljudje preveč hitimo in se pozabimo ustaviti ter uživati.

M – morje.

Čeprav že dolgo nisem več fenica ležanja (ure in ure) na plaži, prav tako se lahko brez problema zgodi, da na dopustu sploh ne grem v vodo (plavati), obožujem morje in vse kar je tako ali drugače povezano z njim. Rada jem morsko hrano; gamberov tatar, školjke na (belo) buzaro, ribe (najljubši mi je losos) pa tudi morsko pizzo.

N – nohti. Dolgi, urejeni nohti.

Od nekdaj pri sogovorniku najprej opazim roke, če sem čisto natančna nohte, zato je najbrž logično, da pazim, da so tudi moji urejeni, pa čeprav niso vedno dolgi. Najpogosteje si ga/jih zlomim, ko odpiram/zapiram avto.

O – oblačila.

Ena od mojih najljubših blagovnih znamk je Fracomina. A veš tisto, ko potrebuješ nekaj novega za obleči (ni važno kaj – kavbojke, pulover, majico, oblekico,..) in greš v shopping ter prineseš domov tri kose in to iste znamke. No, mojo omaro v zadnjem času tako polni Fracomina.

P – poletje.

Rada imam poletje, poletne temperature, sonce in vse kar je s tem povezano, tudi poletna oblačila. Ta letni čas mi je všeč tudi zaradi dolgih dni, ki jih lahko preživim v naravi.

R – rolanje.

Z bratoma smo prve rolarje kupili, ko sem bila v enem drugem razredu osnovne šole in od takrat sem se zaljubila v rolanje. Veliko ljudi tudi ne ve, da sem kot študentka nekaj časa otroke učila rolati.

S – Severina.

Njo bi lahko poslušala ure in ure, njenih komadov se pač ne naveličam. Začela sem jo poslušati v osnovni šoli in še vedno sta mi njeni pesmi Djevojka sa sela in Prijateljice – eni moji ljubših.

Š – Špela.

[smeh] Spomnim se, kako mi je šlo v nižjih razredih osnovne šole na živce, da mi je ime Špela. Nobene druge Špele nisem poznala, čeprav smo živeli v dokaj velikem blokovskem naselju, pa tudi v šoli ni bilo nobene, vsaj, da bi jaz vedela za njo, ne. Kar je bilo pa še huje, je bilo pa otroško zbadanje – Špela marela na kahli sedela,…

Danes mi je ime nadvse všeč in ga ne bi zamenjala.

T – tek.

Ko oziroma če bodo to prebrale moje tovarišice/učiteljice in profesorice telesne/športne vzgoje – najbrž ne bodo verjele svojim očem, da je to napisala Špela Vozel (moj dekliški priimek)… OBOŽUJEM tek! Nekje od šestega razreda OŠ in vse do konca srednje sem imela namreč tisoč in en izgovor za-kaj ne bi pretekla tistih 600m, sovražila sem tek. Potem pa, saj še sama točno ne vem kako in kdaj sem začela teči in vzljubila ta način rekreacije.

Danes pa… Čeprav bi si želela, da bi šla lahko večkrat ‘na jogging’, mi največkrat zmanjka časa oziroma imam druge prioritete.

U – ura.

Eden tistih modnih dodatkov, ki jih ni nikoli preveč.

Je pa res tudi to, da sploh ne štejem več koliko ur sem izgubila. Kako je to sploh možno? Jah, preprosto, odpela sem jih, odložila in tam so tudi ostale. Se pa spomnim kako sem izgubila prvo. Ni bila moja, bratova je bila. Za tiste čase je bila draga in dobra ura (saj tako jo imam v spominu). V četrtem razredu sem hodila na angleščino in ker sem morala sama čez celo mesto peš, mi je Grega posodil uro, da ne bi zamudila. Uro sem potem pospravila (ker me je motila pri pisanju) v vrečko-nahrbtnik, ki zgoraj ni bil zaprt. In ko sem čakala starše, da so prišli pome, sem se dolgočasila in to vrečko vrtela nad glavo… Doma sem jo želela vrniti bratu, a je ni bilo več…

V – visoke pete.

‘Nora sem na štikle’, vendar se je ta norost malo umirila z rojstvom Brine. Pred leti pa sem jih nosila za vsako priložnost in vsepovsod. Ene obdobje doma sploh nisem imela čevljev, ki ne bi imeli vsaj debelega podplata.

Pred dnevi sem prišla na družinsko kosilo v cca 10 cm visokih petah in mi v smehu reče moja ljuba tašča: »Uuuu, Špeli, a si sploh še navajena hoditi v petah?!«

Z – zelenjava

Rada imam zelenjavo, še zlasti solato. V bistvu, odkar pomnim zase sem ljubiteljica zelenjave. Jem vso, no, skoraj vso, ne maram samo in edino paradižnika.

Že kot otrok sem raje pojedla skledo izredno kisle solate, kot krožnik špagetov. Še danes… Ni ga čez popolno kosilo: skleda solate – posute s sirom in kozarec vina.

Ž – žur.

Kje so časi, ko sem se lahko s prijatelji brezskrbno zabavala in plesala vse do jutra? No, je pa res, da če sem včasih žurala več, pa zdaj to počnem bolj kvalitetno. [smeh] Kaj to pomeni? To, da zdaj izkoristim tistih nekaj žurov (rojstnodnevnih) na leto, ko se zabavam s svojimi najbližjimi in se imamo ‘fajn’, eden takšnih je bil pred dnevi za bratovo 30-ko.

Tako, to sem jaz, zapolnjena z abecedo. Tisti, ki me poznate, ste morda izvedeli še kakšno novo dejstvo/podrobnost o meni, tisti, ki pa me ne – pa si boste zdaj lahko o meni ustvarili ‘abecedno sliko’. [smeh]

Leave a comment

Your email address will not be published.