Must have tega poletja

Letos je očitni (umetno) krzno zelo IN. Že modni trendi letošnje zime so bili krzneni cofi na kapah, s krznom obrobljene kapuce, celo krzneni cofi kot obeski. No, ali pa vsaj imitacija le-tega. In očitno, tako namreč vse kaže, se evforija s krznom še ni polegla, čeprav smo že pošteno zakorakali v poletne temperature. Tako so hit letošnjega poletja puhasti natikači/sandali oziroma kot sem nekje zasledila – tako imenovani kosmatinci.

In ‘vroče’ natikače obožujejo tudi svetovne zvezdnice. Popularna pevka Rihanna je celo za (športno) blagovno znamko Puma oblikovala takšne natikače, in sicer v treh različnih barvah, tudi v meni ljubi črni ter še v nežni roza in beli.

Nosite jih lahko tako na kavbojke, kratke hlače kot tudi oblekice, saj so krzneni natikači in gola koža zelo privlačen, zapeljiv kontrast.

Po mojih izkušnjah puhasti natikači zelo hitro (če malce pretiravam) – v trenutku izginejo s prodajnih polic. Jaz imam sicer kar štiri pare in za najcenejše sem odštela 10 evrov. Kupila sem jih pred meseci v Mia fashion v BTC-ju (hala A), najdražji pa so v bistvu ‘custommade’ (narejeno po meri). Kupila sem bele Nike natikače, v krznarstvu Eber pa so mi izdelali krznen pas/trak. In čeprav niso bili ravno najbolj poceni, so zelo udobni za hojo, poleg tega pa še (za moj okus) čisto hudo izgledajo.

Sicer pa se takšne – drzne, poletne natikače lahko kupi in to po zelo dostopnih cenah, v praktično v vseh večjih in bolje založenih trgovinah s čevlji, kot sta Transporter in Humanic. Prav v slednji trgovini sem kupila kar dvoje. Za ene sem odštela okoli 30 za druge pa nekaj centov manj kot 50 evrov.

In prav ti črni so bili razlog, da napišem ta blog, saj sem potem, ko sem objavila Namig za (sprehod) izlet – Zbiljsko jezero – kjer sem bila obuta v njih, dobila izredno veliko pohval in vprašanj glede natikač.

Te v nežni (umzani) roza barvi, ki so poleg umetnega krzna okrašeni še z ‘diamantki’ pa sem si kupila za eno prav posebno priložnost o kateri bom kmalu pisala na blogu.

Pa še nekaj… sicer sama še nisem prakticirala, vendar sem takšne kosmatince našla tudi na spletu, na Amazonu. Če si jih torej želite tudi ve, jih lahko poklikate kar TU.

Tako to so natikači, ki jim jaz to poletje rečem #musthave.

Leave a comment

Your email address will not be published.