Ideja za darilo

Včeraj me je klical brat in je skoraj brez pozdrava vzkliknil v telefon: »Ej, tamala, kaj naj frendu oziroma njegovi, ki je rodila, kupim za darilo?« No, takšnih vprašanj dobim (in ne samo od obeh bratov, ampak tudi od prijateljev) v zadnjem letu veliko in precej pogosto. Ja, smo pač v teh letih, ko je to bolj normalno in običajno, kot pa ‘kje si ga včeraj žural, ali si se ga napil?’

In kakšen je moj nasvet?

Prvič. Novopečeni mamici najprej pošljite v porodnišnico telegram!

Jaz sem jih (v porodnišnico) dobila veliko in bolj kot ‘plišastega medvedka’, ki je bil priložen telegramu, sem se razveselila toplih besed (celo tako intenzivno, da so me ob branju oblile solze) in sem bila vsem, ki so z menoj delili to neizmerno srečo ob rojstvu Brine, zelo hvaležna. Mislim, da takrat to res šteje/veliko pomeni in tudi ‘moji cimri’ v porodnišnici, sta bili prav tako kot jaz – razneženi ob vsakem prejetem telegramu. In še nekaj…Jaz sem jih, potem doma, vse skrbno shranila za spomin.

Drugič. Česa ne kupiti novorojenčku.

Za darilo (novorojenčku) ne pošiljajte/nosite plišastih igrač! Zakaj? Tako majhni dojenčki se ne znajo igrati s plišastimi medvedki. Čisto konkretno: jaz sem vse te ‘medvedke’, dokler Brina ni bila stara devet mesecev, zaplenila, ker bi jih sicer nosila v usta oziroma jih ‘jedla’. Enega smo ji namreč testno pustili za krajši čas in ko je bil ves slinast, sem ga pospravila ‘na varno’.

Se pa spomnim kako sem bila (ko je bila mala stara devet mesecev) osupla in sem se samo začela smejati, ko sem enkrat pokukala v njeno sobo, kamor se je odplazila in sem jo zagledala kako ‘rešuje’ iz predala pod njeno posteljo te ‘zaplenjene’ igrače. To je potem počela pogosto, vse dokler nisem jaz ‘osvobodila’ te igrače in jih skupaj z ostalimi postavila v njen igralni kotiček. No, zdaj je Brina že tako velika, da razume zakaj so ‘teddy bear-i’ in se z njimi rada igra, predvsem pa se zvečer preden zaspi v postelji z njimi rada stiska.

Tretjič. Kaj torej prinesti/kupiti, ko greste (prvič) na obisk pogledat dojenčka?

Odgovor je preprost – uporabno darilo.

Meni se je na primer zgodilo, da mi je ena ‘prijateljica’ prinesla poletna oblačila za šest mesecev starega otroka. Vse lepo in prav, ampak ta oblačila so bila fantovska, poleg tega pa je bila naša Brina šest mesecev stara januarja. Moj bratec bi rekel: »LOL!«

In kaj je uporabno darilo? Tu bi lahko naštevala tista ‘standardna’ darila – od darilnih bonov, igrač, slinčkov, brisač do oblačil, ampak vam raje povem konkretno idejo. Na družabnih omrežjih sem namreč nedolgo nazaj opazila izdelek, ki ga je na trg lansirala mlada mamica Maruša. In to je Foto odejica.

foto: a buu

Mi te odejice sicer nimamo, ker je naša Brina žal že prevelika zanjo, je pa zame in za moj okus to (zaenkrat) najbolj simpatično darilo mamici ob rojstvu otroka. Zakaj? Večina staršev, vsaj pri prvem otroku, ima vseskozi v roki telefon/fotoaparat in si želi ovekovečiti vsak trenutek, vsak (še tako) majhen napredek svojega otroka. In prav zato se mi zdi, da je ta Foto odejica tako zelo uporabno, predvsem pa je za moje pojme to zelo personalizirano darilo.

Kaj sploh je Foto odejica?

foto: a buu

To je odejica za fotografiranje dojenčka v prvih 12 mesecih oziroma ob njihovih življenjskih prelomnicah v prvem letu starosti– torej prvi nasmeh, prvo kobacanje, prvi zobek in če pustite domišljiji prosto pot, vam idej za fotografiranje gotovo ne bo zmanjkalo. Paket tako vsebuje odejico v velikosti 120 x 120 cm, 8 (piši – briši) oblačkov ter flomaster. In ker ne zasede veliko prostora lahko odejico odnesete s seboj tudi na izlet, na morje, počitnice,… Z njo boste tako lahko spremljali otrokov razvoj in rast kot tudi posneli čudovite spomine.

Več o odejici si lahko preberete na njihovi spletni strani – http://www.abuu.si – kjer jo lahko tudi naročite!

Mama na poti priporoča!

________________________________________________________________

Še to – mnenje o Foto odejici je popolnoma in zgolj samo moje, blog namreč ni sponzoriran oziroma ne gre za prikrito oglaševanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *