Testiram… aktivno oglje za beljenje zob

Moji zobje niso filmski. Še več, nikoli ne bi mogla biti model za zobe (zobno pasto), saj so le-ti nepravilne oblike, tako da izgleda kot da imam krive – čeprav sem več let hodila k ortodontu in nosila zobni aparat. Posledično tudi moj nasmeh ni hollywoodski, a ne glede na-to – se rada smejim na vsa usta, saj sem zadovoljna, da imam zdrave, pa čeprav nepopolne zobe. Nasmeh je tako moj najljubši modni dodatek!

No, k privlačnemu nasmehu pa spada tudi bela barva zob. Čeprav nanjo vplivajo različni dejavniki, je osnovni odtenek deden in je odvisen tudi od strukture in debeline sklenine (pa verjetno še od česa).

A z leti so moji zobje postali vse bolj rumeni, saj si težko predstavljam življenje brez kave, sem ter tja popijem kakšen kozarec rdečega vina in uživam veliko sadja. No, in rumeni zobje lahko kaj hitro negativno vplivajo na našo samozavest.

Pred meseci sem v dar dobila aktivno oglje – Magicoal, ki obljublja (z redno uporabo) – privlačno bele zobe in posledično bleščeč nasmeh. A kar me je pravzaprav pritegnilo, da sem ga testirala je, da gre za 100% naravni proizvod, ki je pridobljen iz kokosovih lupin in ne vsebuje umetnih substanc, ki bi poškodovale sklenino. Mnogi se namreč zavoljo belih zob poslužujejo vse od belilnih zobnih past do profesionalnega beljenja zob pri zobozdravniku, vendar pa – ne en, ne drugi učinek ni trajen, predvsem pa sta oba bistveno bolj nevarna in lahko poškodujeta našo zobno sklenino.

In kako uporabljam Magicoal?

Aktivno oglje uporabljam samostojno, čeprav bi ga lahko uporabljala tudi skupaj z zobno pasto.

Mokro zobno krtačko (že nekaj let uporabljam električno) pomočim v prah iz oglja ter začnem nežno drgniti zobe. Po dveh minutah (krtačka se sama ugasne) zobe temeljito sperem, prav tako je potrebno temeljito sprati umivalnik. Črna brozga sicer ne izgleda ravno lepo, prej obratno, vendar pa je učinek viden že po nekajkratni uporabi. Po desetih dneh vsakodnevnega čiščenja pa sem opazili očitno razliko. In ne samo jaz, kar nekaj prijateljic – me je vprašalo, če sem si pobelila zobe.

Z rezultatom sem tako zelo zadovoljna, čeprav moji zobje niso snežno beli, no, takšni bi mi izgledali tudi preveč izumetničeno, a sem navdušena nad razliko, ki se takoj opazi.

Aktivno oglje je tako varno odstranil zabarvanost mojih zob. Vem pa, da tudi to ne bo večno, zato ga bom redno (enkrat tedensko) uporabljala.

No, in če sem (skoraj) začela z mislijo o nasmehu in modi, naj še končam… Lepi zobje ter bleščeč nasmeh sta pač vedno v modi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *