Kneževina Monaco

DJI SPARK

Monaco, ki ga že od 13. stoletja obvladuje dinastija Grimaldi (so najstarejša vladajoča rodbina na svetu), je druga najmanjša državica na svetu. In če je nekoč veljala za najrevnejšo, je danes ravno obratno. Žepna državica velja za metropolo (multi) milijonarjev in je poznana po izjemno ugodni davčni politiki, njeni rezidenti pa so ljudje, ki svoje bogastvo brez sramu razkazujejo, med njimi so to številni zvezdniki, bankirji, poslovneži, športniki in še kdo.

Naš prvi vtis: Mesto je zelo na gosto poseljeno, a hkrati izredno urejeno, precej je tudi zelenja. Razkošje je čutiti na vsakem koraku. Povsod, kamorkoli smo se ozrli čisti luksuz – prestižni hoteli in casinoji, pregrešno draga plovila, avtomobili razkošnih znamk. Z Darkom sva v izložbah nepremičninskih agencij z odprtimi usti bulila v vrtoglave cene nepremičnin, ki so jih agencije ponujale. Preprosto povedano vse izgleda nesramno bogato že na prvi pogled.

Da je vse izredno drago sva se z Darkom prepričala že v samem vstopu v Monaco, ko naju je mobilni operater obvestil o cenah storitev. Klic v Slovenijo: 2,6 evra na minuto, dohodni klici: 1,6 €/min, SMS: 0,5€, MMS: 0,84€ in pazite zdaj to – prenos podatkov: 8,9€/1 MB. Priporočam: izklopite ‘data roaming’!

Čez dan je na ulicah težko najti prosto parkirno mesto, tako da smo se po Monacu najprej popeljali in si kar iz avta ogledali številne znane stavbe, igralnice in tudi traso, kjer vsako leto maja poteka ena najprestižnejših dirk Formule 1. In glede na to, da je Brina še tako majhna, je bilo tudi za naju z Darkom takšen ogled najelegantnejši. Nato smo parkirali v eni od garažnih hiš in se po Monte Carlu še sprehodili in naredili tudi nekaj posnetkov z našim Čmrljom.

Vredno ogleda!

Mama na poti priporoča.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *