Otroški voziček – marela

Saj veste, kaj pravijo: »Mald’narja, mal’ muske!« Običajno se s tem rekom popolnoma strinjam, ampak naš otroški voziček – marela je tista svetla izjema. O njenem nakupu sem že pisala v blogu Počitnice. Se še spomnite, kako sem jo kupila? Za osvežitev spomina…

Ker smo bili tik pred odhodom na morje, nisem imela časa za raziskave po spletu in gledanje testov na YouTubu. V otroško trgovino sem prišla z Brino v naročju, prodajalki sem zelo na hitro razložila, da potrebujem marelo za na jadranje. Torej mora biti kvalitetna in trpežna, da ne bo ‘počepnila’ za prvim ovinkom, enostavno se mora zložiti, ne sme biti predraga, saj v kolikor bo šlo na jadranju kaj narobe, jo bomo tam zavrgli. Brinino novo prevozno sredstvo je tako postal voziček znamke Fillikid, model Leon, za dobrih 50 evrov, ker je bil v akciji.

No, marela je ‘preživela’ jadranje, pa še kaj.

V bistvu sem z njo izredno zadovoljna, je pa res, da jo, od kar je Brina shodila, precej manj uporabljam, predvsem na izletih. Testirala sem jo na vseh možnih terenih. Z njo sem tudi rolala in tekla, je pa res da sem sploh po kakšni klančini pogrešala ročno zavoro, ki jo je Peg Perego imel, ima le (nožno) zavoro za zadnji dve kolesi. Sicer pa ima marela spodaj košaro (sicer ne tako veliko kot prejšnji), kamor pospravim najnujnejše, ko Brina med vožnjo v njem zaspi, ji podrem naslonjalo v ležeči položaj. Ima nastavljivo oporo za noge, pet točkovno jo privežem, sončna strehica je tudi čisto dovolj velika. Kar mi je tudi zelo pomembno, čeprav imam karavana, da jo brez problema zložim in spravim v prtljažnik. Zdaj počasi, ko postaja bolj hladno, bom dokupila še zimsko vrečo. Še to, voziček je primeren za otroke do 15 kg.

No, nekaj pa zelo pogrešam, ‘cupholder’, ampak ne zaradi tistega, kar je njegova osnovna funkcija, pač pa kot nosilec oziroma držalo za telefon. [smeh] Mama blogerka, pač. [smeh]

In še nekaj. S to Fillikid marelo ne boste izstopale in bile tarča občudovanja. Je zelo nevpadljiva, ne izgleda nič posebnega, tako da z njo ne moraš ‘šminkirati’, ne po Ljubljani, kaj šele po Nici in tudi nobena mamica se ne uzre za mano, kaj šele, da bi mi bila ‘fovš’, ker imam ‘hudo’, predvsem pa drago marelo. Ampak, meni je pač bolj pomembno, da je funkcionalna, kot pa zavidanja vredna.

Ta marela tako zagotovo ni bila zgrešen nakup in je čisti dokaz, da je lahko tudi kakšna poceni stvar, dobra in kvalitetna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *