Kulinarična delavnica – Tečaj sushi – suši

Tečaj sushi – suši

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=PwDpUhoObms[/embedyt]

 

Suši je zagotovo najbolj znana tradicionalna japonska jed in tudi pri nas že dolgo ne velja več za kulinarično eksotiko. Jaz ta majhen košček, polnega okusa preprosto obožuje, prav tako Darko.

Poleg okusa, mi je všeč, da je suši zdrav obrok. A do nedavnega sva ga jedla samo v restavracijah, saj sem imela predsodek in predstavo o njegovi zahtevni pripravi. Nikakor si namreč nisem mogla predstavljati, da bi ga pripravljala doma, saj se mi je vse skupaj zdelo preveč zapleteno. No, vse dokler naju nista prijatelja povabila na ‘domači suši’. Ugotovila sem, da priprava le-tega sploh ni tako zapletena, a da bi se dobro teoretično podkovala, podučila o tehnikah in dobila še kakšen nasvet ‘suši mojstra’,  sem Darka, pa tudi oba moja brata in bratovo punco prepričala, da smo skupaj obiskali japonsko kulinarično delavnico – tečaj sušija.

V prijetnem ambientu Dvora Jezeršek smo se tri ure družili z mojstrico Megumi Yoshida, ki nam je na zabaven in zanimiv način predstavila, kaj vse je potrebno za pripravo ‘popolnega’ sušija. V sproščenem vzdušju sem tako spoznala male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov in tako pripravila več različnih vrst sušija, kot je Maki, Nigiri, California rolls.

Seveda je bilo na koncu delavnice treba svoje umetnine, kot tudi nepozabno druženje, ki smo ga zaokrožili v popolno celoto s podelitvijo diplom, ovekovečiti. In ne samo to, za nagrado smo to kar smo ‘skuhali’ tudi pojedli.

Moja ocena Jezerškovi delavnici sušija: 5+.

Priporočam vsem ljubiteljem, da jo obiščete. In glede na to, da se bliža praznični čas, čas obdarovanj, je delavnica lahko čudovito darilo, kot tudi odlična ideja za team building. Akademija Jezeršek ima v ta namen pripravljene lične darilne pločevinke za kulinarične delavnice.

Aja, še to, cena delavnice/tečaja suši stane slabih 50 evrov, kar se mi res ne zdi veliko, če računamo, da se potem do sitega tudi naješ.

In še nekaj. Jaz se bom zdaj doma zagotovo bolj samozavestno lotila pripraviti suši, in to že v kratkem. Kako bo izgledalo, pa zagotovo poročam v kakšnem od prihajajočih blogov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *