Philips Lumea – IPL – lasersko odstranjevanje dlak

Že razmišljate o poletju 2018? Prezgodaj? Ne, nikar ne, saj je zima kot naravnost idealen čas za pripravo na poletno sezono in odstranjevanje dlak. Verjetno si bo katera od vas mislila, da je prav zima tisti čas, ko si lahko privoščimo ta ‘luksuz’, da imamo kosmate noge in to brez slabe vesti. A če boste brali dalje, vam zaupam, zakaj je zdaj pravi čas, da se poslovite od nezaželenih dlak.

S poraščenostjo se spopada velika večina žensk, no, pa tudi nekateri moški, predvsem pa se večina nas ukvarja z mislijo, kako bi naša koža ostala čim dlje gladka in svileno mehka. Sama sem poskusila kar nekaj načinov:

Odstranjevanja z depilacijsko kremo. Sam postopek mi ni všeč, ker traja celo večnost, da krema razgradi dlake, poleg tega pa ima le-ta neprijeten vonj. In še nekaj. Vedno znova sem se spraševala, ali krema škoduje mojemu zdravju oziroma koži, če je tako močna, da razgradi dlake?

Britje. Slednjega sem se v življenju najpogosteje posluževala, saj je bilo relativno hitro in enostavno, vendar me je počasi začelo motiti, da so se dlake okrepile in postale vse bolj trde in postopek sem morala ponavljati vsak dan, če sem želela imeti mehko kožo.

Depiliranje. Depilirala sem se tako s trakovi kot z depilatorjem, kot sem se velikokrat rada pošalila z mučilno napravo. Učinek je bil bolj dolgotrajen kot pri ostalih postopkih, vendar pa je bil le-ta precej boleč, koža pa še kakšen dan potem rdeča in občutljiva.

Ker mi noben od zgornjih načinov ni ustrezal, saj je imel vsak svoje pomanjkljivosti, sem na tržišču vseskozi iskala učinkovitejše rešitve.

O laserskem odstranjevanju dlak in testiranju Philips Lumea Prestige – IPL – sem že pisala na blogu ter tudi podala že prvo oceno. No, in od takrat ne mine teden, da me ne bi prijateljica, znanka ali pa le bralka mojega bloga ‘pocukala za rokav’ in se zanimala – ali IPL dejansko deluje, ali je vreden denarja/nakupa. Tu je torej podrobna ocena testiranja Philips Lumea Prestige -IPL.

Sprva sem bila skeptična, morda prav zato, ker je bil sam postopek zelo enostaven, hiter in neboleč. A sem, kljub temu, da naprava ni ravno poceni, poskusila. Držala sem se navodil in Lumeo prva dva meseca uporabljala na dva tedna, nato pa le še enkrat mesečno. Rezultati naj bi bili, kot obljublja proizvajalec, vidni že po štirih tretmajih, a pri meni ni bilo tako. Potem sem že skoraj obupala in se sprijaznila, da je naprava le še ena od dragih in neučinkovitih metod, za katero stoji dobra marketinška kampanja. A sem še vseeno vztrajala in se držala navodil. Sanjski rezultati so ‘prišli’ po desetem tretmaju. Resnično deluje. Dlake preprosto ne rastejo več.

Všeč pa mi je tudi, da Lumeo lahko uporabljam kjerkoli, torej ne rabim čepeti v kopalnici, ampak se običajno udobno namestim na kavču, naprava pa deluje na baterije, ki jih napolnim na vsake toliko časa.

Takole izgledata moji podpazduhi danes in to potem, ko si dlak nisem obrila že en teden. Se še spomnite, kako sem se lotila testiranja? Desno sem samo brila (vsaj vsake dva dni), medtem ko sem na levi (10 krat) uporabila še ‘laser’. Na levi strani imam tako le še sem ter tja kako dlako, da ne rečem kar dlakico, povsem neopazno.

In za konec sem vam dolžna odgovoriti – zakaj je torej treba iti že zdaj v boj z dlakami? Eden od razlogov, je zagotovo dejstvo, da so dlake pozimi temnejše, koža pa zopet svetlejša in tako je postopek bolj učinkovit. Kot drugo pa si je treba vzeti dovolj časa, sicer se lahko zgodi, da boste razočarani. Imejte namreč v mislih, da boste postopek morali ponoviti tudi več kot štirikrat, da boste z rezultati zadovoljni.

Psssst. Še en namig imam za vas… Glede na to, da je pred nami praznični čas, čas obdarovanj, je Philips Lumea – IPL zagotovo lahko čudovito darilo.

______________________________________________________________

Mnenje o Philips Lumea – IPL je popolnoma in zgolj samo moje, blog namreč ni sponzoriran oziroma ne gre za prikrito oglaševanje, pač pa izključno za mojo empirično izkušnjo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *