Lasersko odstranjevanje znamenj

Tri mesece potem, ko sem obiskala Estetsko kliniko Fabjan, kjer so mi odstranili (zame) moteča kožna znamenja, sem se zdaj odločila, da vam pokažem rezultate. Kot sem obljubila. V tem času me je namreč veliko ljudi, predvsem deklet spraševalo, če me celjenje kaj boli, kako se mi ‘ranjena’ mesta celijo in podobno.

Na hitro, za osvežitev spomina…

Konec oktobra sem obiskala Estetsko kirurgijo Fabjan. Doktor Matic Fabjan mi je najprej pregledal vsa znamenja, nato pa mi je v krajšem posvetu pojasnil potek odstranjevanja le-teh in nadaljnjo zdravljenje oziroma celjenje ter odgovoril na moja vprašanja. Dobila sem lokalno anestezijo in sledila je akcija.

Poseg je bil povsem neboleč in je trajal okoli 20 minut. Ranjena mesta mi je doktor nato prekril z obliži in mi naročil, naj si jih doma redno mažem z Bepanthenom oziroma Bepanthen plusom, vsaj še kakšen teden ali dva. Poleg tega pa mi je še odsvetoval sončenje oziroma obisk solarija. Najmanj tri mesece namreč ni priporočljivo ‘ranjena’ mesta direktno izpostavljati UV žarkom. Če pa je to neizogibno (npr. v poletnih mesecih) in gremo na sonce, morajo biti ta mesta ustrezno zaščitena, torej jih je potrebno prelepiti z obliži. In ja, ker smo bili Jurgliči decembra (dva meseca po posegu) na kratkem oddihu na Kanarskih otokih, sem se seveda držala navodil dr. Fabjana in tako mesta, kjer so bile še blago vidne ‘posledice’ posega, prelepila z obliži. Več o posegu, najdete TU.

Naj povem še to, da sem imela največje znamenje, ki sem si ga dala odstraniti na levem stegnu (takoj je vsakemu padel v oči), sledil pa mu je tisti na hrbtu. No, in takole izgledajo posledice ‘največje bojne rane’ danes. Na hrbtu se praktično sploh ne vidi brazgotine, na nogi pa je komaj opazna.

In še nekaj… Čeprav sodim med tiste, bolj občutljive, saj je moj prag bolečine zelo nizek, me celjenje ni prav nič bolelo in je potekalo brez zapletov. Predvsem pa je moje priporočilo še vedno, da je zimski čas – več kot idealen za takšen poseg. Če tudi vi razmišljate o laserskem odstranjevanju kožnih znamenj ali pa bi radi samo preverili vaša znamenja, Estetiko Fabjan lahko najdete na Facebooku, Kožna Znamenja.si aplikacija in njihovi uradni spletni strani.

Leave a comment

Your email address will not be published.