Skrivnost pri 35-ih

Tisti, ki me poznate, veste in lahko potrdite, da se s svojo kožo na obrazu nikoli nisem mogla postavljati. Stanje se je z leti samo še slabšalo. Verjetno je zadnja leta, ko sem še delala na Popu veliko k temu pripomogel tudi puder, profesionalni puder. No, po rojstvu Brine pa je moja koža doživela ‘najnižjo točko’. Na trenutke sem izgledala kot kaka zrela 50-letnica. Koža je bila suha, pusta in brez sijaj, kar zategovalo me je in za piko na i sem bila že kar pošteno zgubana. No, vsaj za 30-letnico preveč zgubana.

Takrat sem vedela, da moram nekaj storiti, če želim biti še zadovoljna v svoji koži. In imela sem prav, danes namreč moja koža zopet sije.

Kaj je torej skrivnost lepe in zdrave kože?

Poleg ostalih dejavnikov kot so prehrana, zadostna količina vode, gibanje na svežem zraku in tudi stres, zagotovo veliko pripomore vsakodnevna nega.

Naj povem, da sem do sedaj uporabljala mnogo različnih krem, različnih znamk. Zdaj pa prisegam samo še na Kozmetiko Kahne. In ne, to ni plačan oglas, reklama za Kozmetiko Kahne. Najdite svoji koži najprimernejšo kozmetiko, meni pač po vsem, kar sem preizkusila, najbolj ustreza ta. No ja, priznam, včasih si sposodim kremo pri mojem dragem in sicer L’occitane Immortelle Divine Cream (Božanska krema za obraz). Moj dnevni ritual pa izgleda nekako takole:

Zjutraj si na očiščeno kožo nanesem najprej kremne podlage. Še na moker obraz najprej nanesem Hialuron serum, ki si ga namažem tudi čez trepalnice, po vekah, okrog oči, po obrazu in vratu. Nego nato nadaljujem z drugo podlago – Naravno mazilo iz morskih alg, sledi še Stabilni vitamin C, ki si ga pošpricam po obrazu in vratu, na koncu si nanesem še Kolagenski lifting. Nego kože zaključim z ustrezno kremo. Dve kremi uporabljam izmenično, kakor se tisti dan počutim, katera mi bolj ‘zadiši’. To sta Hialuron lifting kompleks krema ali pa od Kahnetove najnovejša OXY, kisikova zaščitna krema.

Zvečer si obraz očistim in odstranim ličila z oljem za odstranjevanje ličil, čistilno peno in potem, ko si obraz sperem z mlačno vodo in si ga obrišem, uporabim še tonik iz aloe vere.

A tu se skrb za mojo kožo še ne konča. Pravzaprav se šele prične. Običajno si ob koncu tedna privoščim daljše crkljanje. Uporabljam kar sestavine iz domače kuhinje.

Najprej si v posodici zmešam olivno in kokosovo olje in dodam malo grobe in fine soli. S tem ‘zvarkom’ si nekaj minut nežno (poudarek je na nežno!) masiram kožno. Nato sperem in čeprav je koža še precej mastna nanjo nanesem glineno masko za obraz. To kupim kar po spletu in sicer na Glina.si. Glineno masko (prah) zmešam z vodo in ji dodam še eno kapljico kokosovega olja, da nastane gosta zmes. Nanesem jo na obraz in pustim okoli 15 minut, da se posuši, nato si obraz sperem s toplo (mlačno) vodo. Ker pa na koži ostanejo sledi glinene maske, si pripravim še en ‘zvarek’. V posodico stisnem nekaj kapljic limone in navaden jogurt in na koncu dodam še grobo sol (da se ne stopi prehitro) in si naredim še en blag piling. Razvajanje pa običajno zaključim še z eno obrazno masko.

Te maske (The Face Shop in Nature Republic) mi zadnjih nekaj let iz Azije nosita in me skrbno zalagata dve prijateljici, ki radi potujeta. Caty, Jess, hvala vama! No, in to masko pustim na obrazu vsaj eno uro, včasih tudi ves večer.

Svojo popolno nego pa nekajkrat na leto zaokrožim z obiskom lepotnega studia, kjer mojo kožo še dodatno pocrkljajo.

In dejstvo je, da mi je hvaležna. Moja koža je lepa in zdrava, čeprav imam kakšno gubico ali občasno kakšen mozoljček.

Poskrbite, da se boste v svoji koži dobro počutile!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *