ZOO Zagreb

Prve spomladanske temperature, sončno vreme in praznični ponedeljek sva z Brino izkoristili za obisk živalskega vrta. Darko je bil tudi tokrat v službi, zato sva s seboj vzeli Brinine stare starše. Se spomnite, zelo podobno kot lani, ko smo z Brino prvič obiskali živalski vrt, vendar s to razliko, da smo letos obiskali tistega v Zagrebu.

Živalski vrt so pred letom in pol prenovili. In to je bila pika na i, da smo se ‘Vozli’ odločili za skok v sosednji živalski vrt, ki se nahaja sredi Zagreba, v parku Maksimir. No, če se malo pošalim, je park (predvidevam – zaradi praznika in lepega vremena) bolj kot na ‘maksi mir’, spominjal na ‘maksi nemir’.

In podobna zgodba je bila v živalskem vrtu. Samo za vstop (nakup vstopnic) smo porabili 45 minut, čakali smo namreč v dolgi koloni, ki ji kar ni bilo videti konca.

Si lahko mislite, spet sem bila jaz tista, ki ji je vse falilo. Že po nekaj minut čakanja v vrsti, me je začelo tiščati na wc, po le nekaj minutah v živalskem vrtu, pa mi je začelo strašno kruliti po želodcu. Bila sem lačna za umret. A veste tisto – lačen si ful drugačen – no to. Moja draga starša sta mi kajpak ustregla in smo najprej zavili v restavracijo. A si lahko mislite, da smo si komaj izborili mizo, na hrano pa smo prav tako čakali v dolgi koloni (menza varianta). No, in šele ko smo se dobro najedli, smo se lahko podali na ‘pohod’ po vrtu. Še to, restavracija s teraso je prenovljena in ponuja velik nabor različnih jedi.

Čeprav si lahko v ZOO-ju ogledate veliko različnih živalskih vrst, saj je razdeljen na različne sklope (Avstralija, Madagaskar, Afriška vas, itd.), so našo Brino navdušile predvsem velike živali. Medved, (ogroženi) dalmatinski pelikani, povodni konj, morski lev, zebra.

Kar nekaj časa pa smo se zadržali pri levji skali. Brina je vseskozi kazala s prstom na leve in ponavljala: »Ma, muci!«

No, tekanje sem in tja ter mamino teženje, da se mora slikati, je Brino tako utrudilo, da je sama zlezla v voziček in kot bi mignil je zaspala. Mamo blogerko pa je živalski vrt navdušil.

Moja splošna ocena: Ker je bila takšna strašna gneča, mama blogerka s svojim fotoaparatom ni prišla na svoj račun. No, če damo šalo na stran, vam zagotovo priporočam, da boste vrt v vsej svoji lepoti zagotovo lepše doživeli, če ga boste obiskali med tednom, v dopoldanskem času. Namig: izberite dan, ko je na primer v Sloveniji praznik, ne pa tudi na Hrvaškem.

Morda še to, za informacijo, da ne boste začudeni, da ne rečem kar ogorčeni – psom je vstop v ZOO prepovedan.

Cena vstopnice:

  • odrasli: 30 kun (ob ponedeljkih, če ni praznik 20 kun),
  • otroci od 7 do 14 let: 20 kun,
  • otroci do 7. leta: brezplačno.

Parkiranje: Priporočam, da parkirate na stadionu Maksimir. Ker je bil praznik, je bilo le-to brezplačno.

Poti po ZOO-ju: So urejene in primerne za vozičkanje.

Spletna stran: http://zoo.hr/

Mama na poti priporoča.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *