Otroški raj

Mala ulica

Obožujem center Ljubljane, v naši prestolnici se lahko potikam ure in ure. Dokler je bila Brina še mala in sem vozičkala, je bila moja (skoraj edina) skrb samo – kam bom šla na kavo, da bodo v toaletnih prostorih imeli tudi previjalno mizo. Zdaj, ko je mala že tako velika, da vozičkanje ne pride več v poštev, sprehod po središču mesta pa jo začne kaj hitro dolgočasiti, sem začela iskati otroška igrišča v mestu.

Kam, na katero igrišče, v centru Ljubljane?

Naša prva izbira je Družinski center Mala ulica.

Igralnico Mala ulica je Brina vzljubila že ob prvem obisku, prav tako jaz, saj lahko v miru popijem kavo, odgovorim na vse maile, se tam dobim s prijateljico in brez slabe vesti čvekam. Brina pa se medtem brezskrbno igra. Še več, v centru Mala ulica si lahko organiziram tudi  poslovni sestanek.

Zakaj je igralnica tako ‘kul’?

Nikoli ni dolgčas. Zelo je zabavno in v njej toliko zanimivih stvari, ki jih mora Brina pregledati in raziskati. Brina namreč ne hodi v vrtec, tu pa se igra in druži s sovrstniki. In še nekaj. Mala ulica je aktualna vse leto, ne glede na vreme. Spomladi, ob lepem vremenu se Brina rada igra na zunanjih igralih, ob slabem vremenu pa je notranje ‘igrišče’ dovolj razgibano za zabavno in hkrati varno igro. Tekanje in plazenje po rovih, kuhanje kosila, divjanje s poganjalci, vozičkanje in še in še. Pravi otroški raj.

Čeprav je Mala ulica namenjena predvsem najmlajšim, predšolskim otrokom, pa je to prostor tudi za velike. Ponujajo številne aktivnosti: praznovanje rojstnih dni, varstva, različne tečaje, delavnice za nosečnice in mamice, itd.

Je pa res, da če obiščeš Malo ulico s takšnim čmrljom kot je naša Brina, se ti enostavno ne sme nikamor muditi, sicer je jok in stok, v smislu: »Mama, NE! Mama, ŠE!«

Cena:

  • otrok s spremljevalcem: 2 €
  • družinska vstopnica: 4 €

Odpiralni čas:

  • od ponedeljka do petka: od 10. do 19. ure
  • vikendi in prazniki: od 10. do 18. ure

Več o Družinskem centru Mala ulica: www.malaulica.si

Mama #napoti priporoča.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *