Kam na izlet – Ranč Aladin

Jurgliči smo se tokrat potepali med dolenjskimi griči. Natančneje po Trebnjem in Mirni. Darku so ti konci pravzaprav zelo blizu in domači, saj je tam odraščal. Vikend oddih v t.i. Tašča hotelu pa smo izkoristili še za obisk bližnjega mini ZOO-ja – Ranč Aladin.

Živalski park je zanimiva kombinacija, prava mešanica nasprotij. Prvi trenutek je morda človek, ko vstopi, presenečen. Na majhnem prostoru je tako pomešano vse… Divje – domače, umetno – naravno, plastično – leseno, moderno – starinsko,…

A ko se sprehodiš po Ranču, katerega zaščitni znak je dvogrba kamela, pozabiš na to. Tu domuje pisana druščina živalskih prebivalcev, imajo namreč več kot 60 živali. Poleg že omenjene kamele, so prava atrakcija še zajčki, kenguru, noj, rakuna, koze, račke, gosi, lame, ris, osliček, kamerunske ovce, nosati medvedki in še in še bi lahko naštevala.

Sicer pa so naši Brini, bolj kot vse živali, pritegnila pozornost – otroška igrala. Pravzaprav bi lahko rekla, da je park, eno samo veliko otroško igrišče. Tu so tobogani, gugalnice, plezala, stolp, trampolin, žična gugalnica, streljanje z lokom, steza za spuščanje na gumi, itd.

Našo Brino pa sta tokrat prepričala peskovnik in streljanje z mehkimi žogicami.

V bistvu so ranč že zapirali, saj je bila ura že krepko čez sedem, Brina pa se je še kar igrala in se ni pustila motiti. Komaj smo jo spravili domov in to z obljubo, da ga kmalu spet obiščemo.

Edina pomanjkljivost, ki sem jo opazila je skromna gostinska ponudba, brezalkoholna pijača, kava in pivo so na voljo kar v avtomatih. Tako da, če se boste odpravili tja na izlet, imejte malico s seboj.

Poleg vsega tega, kar smo počeli mi, pa Ranč Aladin ponuja še veliko več. Kaj vse, lahko najdete na njihovi spletni strani: www.kamela.si

Poti po ZOO-ju: So urejene in primerne za vozičkanje.

Cena vstopnice:

  • odrasli: 5€
  • otroci: 4€
  • otroci do 3. leta: brezplačno

Plačilo vstopnine je možno le z gotovino.

Parkiranje: Pred vhodom v Ranč Aladin, brezplačno.

Delavni čas: od petka do nedelje, od 9.00 do 19.00

Mama na poti priporoča.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *