Lepa Vida

»Lepa Vida je pri morju stala,« je zapisal naš največji slovenski pesnik. In še res je, Thalasso Spa Lepa Vida, leži tik ob morju, na robu, kjer se končuje slovensko morje, tik ob meji s Hrvaško, v osrčju Krajinskega parka Sečoveljskih solinah. In čeprav mit o Lepi Vidi govori o hrepenenju po sreči in boljšem življenju, je z obiskom Lepe Vide, vsaj za tisti kratek čas, ko si tam, življenje (morda pa res) boljše. No, vsaj takšen je občutek, ko sredi solinskih polj, obiščeš oazo miru.

Thalasso Spa Lepa Vida, je odlična izbira za praznovanje obletnice z vašim dragim, prijetno druženje s prijateljicami, ali pa preprosto, ko se želite, brez posebnega razloga, razvajati.

Lepa Vida je odprta med majem in septembrom, celotna ponudba spa-ja na prostem pa je odvisna od vremena. Vido tako že nekaj let zapored obiščem vsaj enkrat na sezono, tudi v času nosečnosti.

Obisk v spa-ju pa si je potrebno, zaradi omejitve števila kapacitet, prehodno rezervirati. Če se želite razvajati za vikend, v špici poletne turistične sezone, je po mojih izkušnjah termin potrebno rezervirati vsaj en teden prej. Žal se sončnega vremena ne da rezervirati, tako se mi je že zgodilo, da Vide zaradi dežja nisem obiskala.

V osrčje solin, kjer dobiš občutek, da se je čas že zdavnaj ustavil, te pripeljejo z električnim vozilom. Ambient je resnično osupljiv, kot iz kakšnega filma. V svoji ponudbi imajo vrsto masaž, solnih pilingov, kopanje v slanici – matični vodi, obloge s solinskim blatom. Sicer pa dvourni (20 evrov) ali štiriurni (35 evrov) vstop vključuje prevoz z električnim vozilom, uporaba bazena z morsko vodo in kneipp bazenčkov.

Poleg te ponudbe imajo pestro tudi gostinsko ponudbo, od kave, naravnih sokov, do penine in malice (sendviče).

Moje priporočilo je, da Lepo Vido obiščete dopoldne med tednom, saj se sicer lahko zgodi, da je spa poln in ker je bazen precej majhen, kaj hitro postane prenatrpan. In še ena slabost oziroma minus, ki sem ga že zapazila v vseh teh letih. Čeprav so obiskovalci starejši od 12 let, se zgodi, da so kakšni obiskovalci precej glasni, se brezobzirno smejejo, pogovarjajo po telefonu oziroma glasno kramljajo in s tem motijo ostale. Žal jih osebje ne pride opozoriti, sami pa nimajo kančka empatije.

V Lepo Vido se tako rada vračam, ker po štirih urah razvajanja, ležanja v senci (obvezna oprema je knjiga), iz spa-ja odidem kot prerojena, polna energije, dobrega počutja in z nasmehom na obrazu.

Špela #napoti priporoča!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *