ZOO Lignano

Za tokratni izlet smo izbrali živalski vrt Punta Verde v italijanskem mestu, ki leži točno na pol poti med Benetkami in Trstom – Lignanu.

Do tja je iz slovenske obale dobra ura vožnje – in tako kot običajno, ko se podajamo v neznano – smo si pomagali z navigacijo, ki nas je brez težav pripeljala do tja. Brezplačno parkirišče je bilo dokaj prazno, tako da smo lahko parkirno mesto našli v senci pod drevesom.

ZOO se razteza na kar sto tisoč kvadratnih metrih površine, v njem pa živi več kot tisoč živali.

V parku, ki je odprt že skoraj 40 let (od leta 1979), si tako lahko ogledate več kot 150 različnih živalskih vrst, od sesalcev do ptičev in plazilcev.

Imajo vse od mogočnega leva in levinje, strašnega tigra, evrazijskih risov, leoparda, pume, nilskega povodnega konja, dolgovrate žirafe, poskakujoče kenguruje, sejšelskih orjaških želv, dvogrbe kamele, zebre, opice, surikate, pa vse do raznobarvnih ptičev in morska leva, ki sta v času našega obiska neumorno čofotala v vodi. Po naši presoji jim manjka edino slon.

Moja splošna ocena: Živalski vrt je lepo urejen. Veliko je sence, klopi in miz, kjer si lahko odpočijete, otroci pa se lahko skoraj na vsakem koraku zabavajo na igralih. V ZOO-ju ni bilo gneče, kar me je še posebej navduševalo.

Cena vstopnice:

  • odrasli: 14€;
  • otroci od 3 do 11 leta: 11€;
  • otroci do 3. leta brezplačno.

Parkiranje je urejeno in brezplačno. Pred vrtom je namreč veliko parkirišče.

Poti po ZOO-ju: So urejene in primerne za vozičkanje.

Spletna stran: http://www.parcozoopuntaverde.it/en/

Še namig: Popoln enodnevni izlet pa lahko zaključite z obiskom Lignana, ki ga sestavljajo predeli Sabbiadoro, Pineta in Riviera. In prav Lignano Sabbiadoro ima eno najbolj znanih peščenih plaž v Italiji, ki je dolga okoli 8 kilometrov in je podobna plažam, ki jih vidimo v ameriških filmih – neskončno dolga plaža, na kateri je fina zlata mivka. Zagotovo odlična ideja za pobeg iz vsakdana.

Mama na poti priporoča.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *