Križarjenje z Meraviglio

Jurgliči smo jesenske počitnice preživeli na križarjenju po zahodnem Sredozemlju, na ladji Meraviglia. Če je križarjenje včasih veljalo za bolj prestižno dopustovanje, dandanes temu ni več tako. V tej objavi sem zbrala kakšne so po mojem mnenju bistvene prednosti, slabosti in tudi posebnosti takšnega dopusta.

Prvi pogled na več 315 metrov dolgo in kar 43 metrov široko križarko MSC Meraviglio je bil osupljiv. V primerjavi z ostalimi križarkami v zalivu in bližnjimi zgradbami, je bila naša res ogromna.

Sprejme približno 4500 potnikov, ki so nastanjeni v 2250 kabinah in ima 19 nadstropij. Prav nič manj dih jemajoča in atraktivna je tudi notranjost ladje.

Srce ladje je osrednji prostor, ki ga sestavljajo avla, dvonadstropna ‘promenada’ in stopnišče, narejeno iz Swarovski kristalov, polno stekla in ogledal.

In prav stopnišče in promenada, ki je prekrita z velikimi LED zasloni in deluje kot digitalno nebo. Tako podnevi kot ponoči sta glavni prizorišči dogajanja in ‘photo shootinga’ večine potnikov.

V praktično vsakem nadstropju je dizajnersko dovršen tematski bari in tako zagotovo najdeš svoj najljubši kotiček za posedanje, pitje kavice, srkanje vina, koktajla, ali pa preprosto ‘čiliranje’ in uživanje ob dobri knjigi.

Sobe oziroma kabine na križarki so precej različne, a prav nič ne zaostajajo za luksuznimi hotelskimi nastanitvami. Med najbolj zaželenimi in cenovno dostopnimi so tiste najbolj klasične z balkonom, kakršno smo imeli tudi mi. Seveda so na voljo tudi cenejše notranje kabine, ki nimajo oken/balkonov in tiste kabine, ki imajo samo okno.

Na ladji se vedno dogaja in je poskrbljeno za vse generacije. V teatru na ladji so vsak večer predstave, tisti s hazardersko žilico lahko svojo srečo preizkusite v casinoju. Ladja ima aqua park na prostem, povezan z adrenalinskim parkom, notranji in zunanji bazen. Ker smo imeli večino časa na križarjenju slabo vreme in smo tako potniki ostajali na ladji, je bila tam neznosna gneča.

Najmlajši pa pridejo na svoj račun v otroškem kotički, kjer so glavna atrakcija Lego kocke, gora njih. Pravzaprav je za vse otroke dobro poskrbljeno, animatorji skrbijo za pester program, imajo pa tudi organizirano brezplačno varstvo.

Poleg tega je na ladji še fitnes, bowling, nočni klubi, kino, simulator F1, košarkarsko/nogometno igrišče, itd.

Križarka je tako ogromen hotelski kompleks na vodi, ki obpluje določena obmorska mesta. Vi pa se lahko sami odločite, ali boste v teh mestih izstopili in si jih ogledali ali pa boste ostali na ladji. V relativno kratkem času vidite lahko veliko, saj ste vsak dan v drugem mestu.

V ceno aranžmaja je vključena vsa hrana (razen v restavracijah ob promenadi), ki ste je vajeni v hotelih ‘all inclusive’, do poznih večernih ur se tako lahko prehranjujete v samopostrežnem bifeju.

Plačati pa boste morali vso pijačo. Prav nobena (alkoholna) pijača namreč ni vključena v ceno. V ta namen so sicer na voljo različni paketi alkoholnih pijač ‘all inclusive’. A moje priporočilo je, da se je o teh paketih smiselno pozanimati in dobro pretehtati, ali se vam splača vzeti takšen paket. Cene so namreč kar zasoljene, in sicer 26 evrov/na dan/na osebo.

Še ena posebnost takšnega dopustovanja. Napitnine za osebje. Napitnino v znesku 10 € na dan/osebo se avtomatsko zaračunajo na vaš ladijski račun. Plačilno sredstvo na ladji pa je kar vaš ključ oziroma kartica od sobe. Na koncu križarjenja pa se zapravljen znesek odšteje od vaše kreditne kartice oziroma ga poravnate na recepciji.

O naših vtisi pa prihodnjič.

2 Replies to “Križarjenje z Meraviglio”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *