5 razlogov zakaj za počitnice izbrati križarjenje

Razmišljate, kam na naslednje počitnice? Križarjenje po Sredozemlju je zagotovo odlična izbira.

1. Brez stresa

Prednost križarjenja je zagotovo to, da si nastanjen v ‘hotelu’, ki obpluje določena obmorska mesta in tako vam ni potrebno skrbeti, kje boste potovali in panično pakirati kovčke, ker nenehno menjate lokacije.

Na ladji so vsi obroki vključeni v ceno, tako da ko vam zakruli v želodcu, veste, kam se morate odpraviti. In to ne glede na uro. Do poznih večernih ur se lahko prehranjujete v samopostrežnem bifeju, kjer so vam na voljo različne pregrehe, sadje, sendviči, pice in še kaj.

Boste pa morda, če ste takšen tip človeka, pod stresom, ko boste prišli iz križarjenja domov in stopili na tehtnico.

2. V enem tednu si ogledate številne znamenitosti

»Križarka je tako ogromen hotelski kompleks na vodi, ki obpluje določena obmorska mesta. Vi pa se lahko sami odločite, ali boste v teh mestih izstopili in si jih ogledali ali pa boste ostali na ladji. V relativno kratkem času vidite lahko veliko, saj ste vsak dan v drugem mestu.«

Pravzaprav bi lahko rekla, da je dopust na križarki namenjen vsem, tistim bolj avanturističnega značaja ali zelo lenobnega. Ladja namreč obpluje v naprej določene kraje, kjer se za nekaj ur ustavi v pristanišču, na vas pa je, ali si boste mesto ogledali, ali boste ostali in lenarili na ladji. Vsak dan namreč v sobo dobite t. i. ladijski dnevnik (ladijski časopis), kjer je zapisano – kdaj in v katerem mestu boste naslednji dan, katere so lokalne znamenitosti, itd.

3. Animacija za vso družino

Ponudba aktivnosti je tako pestra, da bi bili lahko brez problema cel teden samo na ladji, pa bi se vsi odlično zabavali. Mladi in stari, pa naj gre za majhne otroke (kot je naša Brina) ali pa stare starše (kot sta moja tašča in tast). Takšno dopustovanje je odlična rešitev za medgeneracijske počitnice.

»Na ladji se vedno dogaja in je poskrbljeno za vse generacije. V teatru na ladji so vsak večer predstave, tisti s hazardersko žilico lahko svojo srečo preizkusite v casinoju. Ladja ima aqua park na prostem, povezan z adrenalinskim parkom, notranji in zunanji bazen. Ker smo imeli večino časa na križarjenju slabo vreme in smo tako potniki ostajali na ladji, je bila tam neznosna gneča. Najmlajši pa pridejo na svoj račun v otroškem kotički, kjer so glavna atrakcija Lego kocke, gora njih. Pravzaprav je za vse otroke dobro poskrbljeno, animatorji skrbijo za pester program, imajo pa tudi organizirano brezplačno varstvo. Poleg tega je na ladji še fitnes, bowling, nočni klubi, kino, simulator F1, košarkarsko/nogometno igrišče, itd.«

4. Luksuz

Večina križark, ki pluje po Sredozemlju, so primerljive s hoteli višje kategorije. Brez problema lahko zapišem, da je križarka luksuzni, plavajoči hotel. Že samo pogled na križarko, kot je bila naša MSC Meraviglia, je osupljiv. Ladja pa ni atraktivna samo na zunaj, pač pa ima prestižno podobo tudi njena notranjost.

Na MSC Meraviglia je »srce ladje osrednji prostor, ki ga sestavljajo avla, dvonadstropna ‘promenada’ in stopnišče, narejeno iz Swarovski kristalov, polno stekla in ogledal. V praktično vsakem nadstropju je dizajnersko dovršen tematski bari in tako zagotovo najdeš svoj najljubši kotiček za posedanje, pitje kavice, srkanje vina, koktajla, ali pa preprosto ‘čiliranje’ in uživanje ob dobri knjigi.«

Sobe so moderne in jih brez težav lahko primerjamo s hotelskimi. Pri nas so jih pospravili dvakrat na dan, vse je bilo čisto, osebje zelo prijazno in ustrežljivo.

5. Cena

In na koncu še cena. Mislim, da se pravzaprav vse počitnice začnejo in končajo pri ceni. Ali si jih lahko privoščimo ali ne?! Če so bile takšne počitnice včasih ‘rezervirane’ za bogataše, danes temu ni več tako.

Cene križarjenja so sicer zelo različne, odvisno od termina, destinacije, števila dni, tipa sobe, itd. Je pa zagotovo, da so takšne počitnice cenejše v zimskem času. Osemdnevno križarjenje po Sredozemlju boste dobili že za okoli 500 evrov.

Če vas zanima, kako smo Jurgliči počitnice preživeli na križarjenju po zahodnem Sredozemlju, na ladji Meraviglia, sta tu še obe povezavi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *