Loro park

Živalski vrt se nahaja na severnem delu Tenerifov, v Puerto de la Cruzu in je ena najbolj obiskanih znamenitosti na Kanarskih otokih. Prvotno je bil namenjen papagajem, kasneje pa so ga razširili in je postal (tudi po Trip Advisorju) eden najlepših živalskih vrtov v Evropi. Mnogi svetujejo, da si morate za obisk parka vzeti pet ur, moj nasvet je ves dan, zlasti če imate majhne otroke.

Loro park se razprostirana dobrih 13 hektarjih, kjer živijo različne živali: gorile, tiger, aligatorji, velike želve, opice, flamingi, pingvini, in še in še.

Posebno doživetje pa so 20 minutni šovi ork, delfinov, papagajev in morskih levov. In za najboljše sedeže se je vredno zagrebsti, zato priporočam, da na predstavo pridete cca. 15 minut prej.

Šov ork

Predstava je resnično neverjetna in jemlje dih. Nasvet: če želite ostati suhi, se izogibajte prvih nekaj vrst sedežev, znanih tudi kot t.i. cona »splash«.

Šov delfinov

Šov morskih levov

Predstavo smo obiskali šele popoldne, okoli četrte ure in je bilo precej prazno. So bili pa zato morski levi nadvse prikupni.

Planet pingvinov

Je ‘največji hladilnik na svetu’, kjer domuje več kot 200 pingvinov.

Akvarij

Tako kot ostale stvari, je tudi akvarij nadvse impresiven. Panoramski razgled v 18 metrov dolgem podvodnem predoru je bil eden naših najljubših delov obiska v Loro parku. Prav strah zbujajoče je, ko se sprehodiš skozi tunel, nad tabo pa plava morski pes.

Splošna ocena:

Resnično en najbolj osupljivih ZOO parkov, kar sem jih obiskala in zagotovo je bil vreden denarja, ki smo ga plačali za vstopnino. Fantastično doživetje.

Cena vstopnice:

  • 37 € za odrasle;
  • Brina je imela brezplačen vstop.

Spletna stran: https://www.loroparque.com/index.php/en/

Špela #napoti priporoča.

One Reply to “Loro park”

  1. Pingback: Tenerifi | NA POTI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *