Testiram… IPL

Vse, no ali pa vsaj večina žensk je rada lepih. Pika, amen. Le redke so tiste, ki jim ni mar za svoj zunanjost in se požvižgajo na svoj izgled. Sama tu nisem nobena izjema. Tudi jaz sem namreč rada lepa in urejena. Nadvse pa obožujem gladko, svileno kožo in iskreno vam povem, da mi je poleti vedno muka obleči kratke hlače, da ne govorim o kopalkah, saj vidim vsako dlako, ki jo je britvica oziroma depilator spregledal.

Noge si izmenično brijem in depiliram že od najstniških let. Brijem se predvsem pozimi, poleti, da imam dlje časa mir, pa stisnem zobe in jih podepiliram z ‘mučilno napravo’, ki izpuli vsako dlako posebej. Pod pazduho in bikini predel pa si od nekdaj samo brijem z britvico. Po vseh teh letih je poleti to potrebno početi vsak dan. Je tudi vam to poznano?!

Ker je pomlad tu in bom šla samo še ‘dvakrat’ spat, pa bo tu poletje, sem se letos odločila, da naredim konec mojim dlakam. Kako bom to storila?

Ena od možnosti (za trajno odstranitev dlak) je obisk lepotnega/kozmetičnega salona, vendar zaradi vseh svojih obveznosti preprosto nimam časa, saj je ponavadi potrebnih med 5 in10 tretmajev/obiskov.

Odločila sem se, da kupim ‘laser’ za odstranjevanje dlačic za domačo uporabo – Philips Lumea IPL in ga stestiram.

Kaj je IPL?

IPL je tehnologija z intenzivno pulzirajočo svetlobo (Intense Pulse Light). Inovativna svetlobna tehnologija prekine cikel ponovne rasti dlak. Svetloba deluje na korenino dlake ter jo po nekaj tretmajih stimulira, da preneha rasti.

Lumeo bom uporabila tako na nogah, bikini predelu, kot tudi pod pazduho. Naredila sem/bom preprost test… Dlake pod pazduho sem si pustila rasti dober teden. Potem sem obe pazduhi pobrila, na levi pa uporabila še IPL. Držala sem se postopka, kot ga priporočajo priložena navodila:

Korak 1
Pred prvo uporabo Lumee odstranite odvečne dlake tako, da se po želenem predelu obrijete.

Korak 2
S pomočjo priložene tabele izberite pravilno nastavitev intenzitete svetlobe za vašo kožo.

Korak 3
Napravo prižgite ter jo nežno pritisnite ob kožo. Počakajte, da se lučka, ki nakazuje pripravljenost, prižge in predel osvetlite s pritiskom na gumb.

Korak 4
Počasi se z Lumeo pomikajte po obravnavanem predelu in osvetljujte predele. Izogibajte se ponovni obravnavi istih mest.

Lumeo bom prva dva meseca uporabljala na dva tedna, nato pa le še enkrat mesečno. Obljubljajo 75 odstotkov manj dlačic v samo štirih tretmajih.

Moja prva ocena: postopek je zelo enostaven in hiter, predvsem pa neboleč. Kako pa se bo obnesel in ali je res učinkovit, kot obljubljajo, bom testirala v naslednjih dveh, treh mesecih… in o tem potem izčrpno poročala.

Leave a comment

Your email address will not be published.