Moderna gospodinja

Moja mami, no, pa zagotovo še kdo, se vedno znova križa, ko rečem: »Sem moderna gospodinja in ne likam!« To sicer čisto ne drži, a ko rečem »ne likam«, imam v mislih, da doma nimam gore opranega perila, ki ga moram, predno ga zložim v omaro, še polikati. Likanje pač ni in nikoli ne bo moje najljubše hišno opravilo. Po mojem mnenju namreč vzame čisto preveč časa, za premalo efekta, osebnega ali vsesplošnega zadovoljstva.

Res je, da večina perila posušimo v sušilnem stroju (razen poleti), Darko pa svoje srajce nosi v čistilnico. Poleg tega pa je večina oblačil v naši omari na obešalnikih in ne zložena na policah.

V tistih redkih primerih, ko pa likam, pa kljub vsemu nisem tista tipična gospodinja (in ne, zaradi tega nimam slabe vesti), ko privleče v sobo likalno desko, gore zmečkanega perila in potem ure in ure »pegla«. Ne!

Za tistih nekaj bluzic, ki si jih pač moram polikati, uporabljam ročni parni likalnik. Zanj sem se odločila zaradi njegove praktičnosti.

In ne to ni oglas oziroma reklama za ta ročni parni likalnik. Ta objava na Na poti je popolnoma in zgolj samo moje mnenje, blog namreč ni sponzoriran oziroma ne gre za prikrito oglaševanje, pač pa izključno za mojo empirično izkušnjo z likalnikom, ki jo želim deliti z vami, zato tudi ne pišem o znamki likalnika.

Ročni parni likalnik je pravzaprav dva v enem. Oblačila kot so bluze, majice, sem ter tja tudi kakšne hlače likam s paro navpično, torej brez likalne deske (te pri nas doma pravzaprav nimamo). Enostavno jih obesim na obešalnik, vklopim likalnik, predhodno seveda vanj (vsakič znova) natočim vodo, ki se segreje le v nekaj sekundah in že je pripravljen na likanje. Vodoravno pa kdaj pa kdaj polikam posteljnino, če je res zmečkana (npr. da jo predolgo pustim oziroma pozabim v sušilcu).

In še nekaj mi je všeč. Ker smo veliko na poti, je idealen za potovanja, saj v kovčku ne zasede veliko prostora. Preprosto ga pospravim v priloženo torbico za shranjevanje (včasih tudi ne). Na potovanjih se mi je že ničkolikokrat zgodilo, da je bila majica, ki sem jo sicer skrbno zložila v kovček, ko pa sem jo želela obleči, je bila takšna – kot bi jo potegnil kravi iz riti.

Ne trdim, da lahko takšen likalnik zamenja tistega običajnega, vendar je super rešitev za takšne, če se malo pošalim, instant gospodinje. Moderna gospodinja #napoti priporoča.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *