Nadležne muhe

Ta objava na mojem blogu je zagotovo ena bolj bizarnih (če ne kar najbolj), vendar sem se za njo odločila, iz povsem preprostega razloga – ker resnično ne maram komarjev in muh, kar sem že zapisala v enih Kratkih novičkah – 10 dejstev o meni. Spomnim se – kako je moj star ata nadležne muhe pobijal kar s časopisom, mama pa je za njimi skakala s klasičnim loparčkom za muhe. Je tudi vam to znano?!

Sploh ne smem pomisliti, kako mi je zoprn občutek, ko me obletava okoli glave, za piko na i – pa se še predrzno usede name. Za njimi sem včasih tudi sama skakala kot bi sem mi malo zmešalo, celo s sesalcem. Tokrat vam zato zaupam, kako se to poletje borim proti njim. Na tržišču je namreč ogromno takšnih in drugačnih izdelkov za boj z nadležnim insektom in v poplavi vseh teh izdelkov, sem odkrila enega bolj učinkovitih. Gre za električni loparček. Marsikdo od vas se bo morda zgrozil – kako sem lahko tako nehumana, da ubijam muhe in komarje, vendar mislim, da če bi bila edina, ki bi to počela, potem na trgu ne bi bilo toliko različnih (enih bolj, drugih manj učinkovitih) pripomočkov.

Torej električni muholovec je loparček, ki ga le prislonim k mrčesu (najprej seveda pritisnem na gumb), mrežica namreč ustvari manjšo električno napetost, tako da blag sunek pokonča mrčes. Glava loparčka je dovolj velika, da samo zamahnem proti muhi in se ta ujame v mrežo.

Električni muholovec najdete v vseh bolje založenih trgovinah z vrtnim orodjem (kot npr. Bauhaus) ali kmetijskih zadrugah, zanj pa boste odšteli okoli 5 evrov. Pri nekaterih sta bateriji (AA) že priloženi, drugod ne -odvisno od proizvajalca. Vam pa priporočam, da loparček stestirate kar v trgovini, saj se mi je zdaj že dvakrat zgodilo (v dveh različnih trgovinah), da v mrežici muholovca ni bilo električne napetosti, pa čeprav je ob pritisku na gumb svetila tudi lučka.

Mama na poti priporoča.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *