Brezskrbno na pot z dojenčkom

‘Kaj bomo počeli ta vikend?’ To je najbolj pogosto vprašanje, ki se mi poraja in brez katerega se teden pri nas ne zaključi. No, vsaj od kar imava Brino – sva z Darkom precej manj spontana in veliko več planirava, saj nama skupni družinski trenutki veliko pomenijo.

img_6880Običajno se tako v četrtek oziroma petek odločiva ali bomo naredili krajši izlet, celodnevno potepanje ali pa jo bomo za kar cel vikend mahnili k starim staršem. A vikend oddih je lahko, predvsem za nas mamice, tudi zelo stresen.

‘Joj, to pakiranje,’ si mislim vedno znova, zato pogosto z Darkom osnovnih potrebščin sploh ne razpakirava. Hitro se namreč lahko zgodi, da kaj pozabiva doma. Darko si sicer spakira sam, jaz običajno ne kompliciram in imam minimalno prtljage. Za Brino pa si napišem seznam in se ga do zadnje alineje držim.

Glede na letni čas (trenutno jesen/zima) pripravim oblačila, a pozor, ne pretiravam s količino, vzamemo le najnujnejše in ja, tako je lahko oddih z dojenčkom tudi brezskrben:

– 1x pižama/pajac,

– 3-5x bodijev z dolgimi rokavov (odvisno od tega koliko se tisto obdobje slini),

– 2x žabice,

– 1x kavbojke oz. debelejše hlačke,

– 2x nogavice,

– 2x debelejši jopici,

– 1x trenirka,

– 3-5x slinčkov (odvisno od tega koliko se tisto obdobje slini),

– 1x kapica,

– 1x copatki,

– jesenski kombinezon.

Na seznamu je potem še »ostalo«:

– 2x duda,

– paket plenic,

– vlažilni robčki,

– krema za ritko,

– 3x tetra plenica,

– 1x odeja,

ležalnik (o katerem sem že pisala, v njem pogosto uspavamo Brino).

V avtu imamo ‘pospravljen’ voziček in lupinico/avto sedež. Pa še eno stvar dajem redno na seznam (odkar sem imela tri tedne po porodu vročino) – potujoča lekarna:

img_6840– infrardeči čelni termometer,

– fiziološka raztopina,

– probiotične kapljice BioGaia z vitaminom D3,

– lekadole (za mamico).

img_6417Večino potrebščin zložim v Brinino previjalno torbo, ki jo je posebej zanjo naredila Teja Jeglič, ki sicer Slovenijo navdušuje z modnimi nahrbtniki. In ko Darko vse zloži v avto, se naš družinski oddih lahko začne.

Upam, da vam bodo moji nasveti ter seznam potrebščin olajšali družinski oddih, tako da – naj bo tudi vaš izlet, z dobrimi pripravami, nepozaben.

Leave a comment

Your email address will not be published.