Halloween z dojenčkom

Noč čarovnic je eden tistih praznikov, ki se ga vsako leto zelo veselim in težko pričakujem. img_6710Tako kot za pusta, se tudi za Halloween običajno našemim in se s prijatelji zabavam pozno v noč. Seveda ne gre niti brez izrezovanja čim bolj strašnih buč. A letos je bilo drugače. Ta ‘amerikaniziran’ praznik je letos zasijal v povsem drugačni, družinski luči. Čeprav sem imela še v začetku oktobra nadvse velike apetite po zabavi s prijatelji, Brino pa sem imela namen pustiti pri starih starših, so kmalu takšni plani splavali po vodi. Dokončna odločitev: Brina je še premajhna (tri mesece in pol) – zato smo ostali doma!

Od letošnjih čarovnic so mi tako ostale le buče…no, če sem bolj natančna — bučna juha. Priprava le-te pa prav nič zakomplicirana.

Sestavine: img_6700

– 2 mali buči (za 2 osebi)

– 1 srednje velik krompir

– 1 veliko čebulo

– 1 strok česna

– ščepec soli in popra

– malo muškatnega oreščka

– olje/maslo/kokosovo maslo

– bučno olje

– (prepražena) bučna semena

– kisla smetana

– malo peteršilja

– 5dl vode

Priprava:

Buči dobro operem, odrežem »klobuk«, sredico izdolbem. Semena ločim od »mesa«. Na olju/maslu prepražim (nasekljano) čebulo, dodam na majhne koščke buče. Kuham nekaj minut in nato dodam še na drobno sesekljan česen. Dušim in nato zalijem z vodo ter dodam še na koščke narezan krompir. Posolim, popopram in še začinim z muškatnim oreščkom. img_6709Bučo skuham do mehkega (ko zavre, kuham še približno 20 minut) nato juho zmiksam s paličnim mešalnikom. Nalijem jo nazaj v bučo, potrosim z bučnimi semeni, pokapam z bučnim oljem, dodam še žlico kisle smetane in vejico peteršilja.

Pa dober tek.

P.S. Drugo leto se pa spet našemim. Juhuhu.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.