Magični Koper

Čeprav smo šele dobro zakorakali v jesen, pa tudi vreme se je šele začelo kisati, pa nekatera mesta po Sloveniji, po zgledu svetovnih mest, že dobivajo praznično podobo.

Koper je letos absolutni zmagovalec. In ne samo v postavitvi novoletne okrasitve na 18 mestnih lokacijah in to že v oktobru, pač pa tudi zmagovalec v smislu – katero mesto v praznični preobleki je po mojem mnenju letos najbolj »IN« obiskati oziroma si ga ogledati v vsej svoji praznični veličini.

Številne koprske ulice in krožišča po mestu so tako že okrašena.

In čeprav sem se po mestu sprehodila še skoraj čisto poletno oblečena, me je praznična okrasitev prevzela.

Pri tržnici, v Hlavatyjevem parku je zaživel svetlobni živalski vrt z velikimi 3D živalskimi motivi laboda, veverice, lisice, konja, jelena.

Med drugim bo semedelska promenada osvetljena s svetlobno verigo, Carpacciev trg pa svetleča oljka v zlati barvi. Srce novoletne razsvetljave mestnega središča bo Čudolandia na Ukmarjevem trgu. Tam so prav v času mojega sprehoda po mestu, delavci nameščali 3D svetleče pravljične motive. Medvedek, snežak, kočija, svetilnik so prava atrakcija za otroke in pričarajo pravljično igrivo atmosfero.

Okrašena pa bodo tudi koprska krožišča. Če se boste tako le zapeljali po mestu, boste lahko občudovali sidro iz aluminijaste zlate konstrukcije, nogometno žogo na podstavku z osvetljenim napisom FC Koper, motiv ribiške ladjice z jamborom, ki bo napolnjena z darili in svetlečimi kroglami, itd.

No, in čeprav so v Kopru novoletne lučke tradicionalno prižgali prve dni v decembru, bodo letos malce pohiteli. Mesto bo praznično razsvetlili že sredi novembra, tik pred lokalnimi volitvami.

In če se boste že mudili v Kopru, vam priporočam, da si privoščite morsko kosilo in tako razvajate svoje brbončice in hkrati napolnite lačne želodce v restavraciji Capra na koprski promenadi.

In še nekaj obljubljajo v Kopru. Tudi letos naj bi postavili v mestu drsališče, ki bo zagotovo prava popestritev dogajanja v prazničnih dneh.

Ja, letošnji božično – novoletni prazniki bodo v Kopru očitno čarobni. Špela na poti priporoča obisk Kopra!

One Reply to “Magični Koper”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *