Kam na sprehod – Koseški bajer

img_7164

Zima že počasi trka na naša vrata, dnevi so vse krajši in krajši pa tudi vse hladnejši in skoraj ne mine teden, da ne bi deževalo. A da si kljub kislemu vremenu popestrim marsikatero dopoldne, vseskozi v bližini iščem sprehajalne poti, ki so prijazne mamicam z vozički, saj želim z Brino preživeti čim več časa na svežem zraku. Še preden se odpravim na potep, se mi porajajo vedno ista vprašanja:

– Ali bo pot primerna za vožnjo z vozičkom?

– Se bom lahko ustavila in popila kavo?

– Bom lahko na poti nahranila in previla Brino?

img_7177Tokrat sem se potepala po ljubljanskih Kosezah oziroma natančneje okoli Koseškega bajerja, ki je umetno jezerce na obrobju Ljubljane, kjer bodo otroci navdušeni predvsem nad labodi, videli pa boste lahko tudi žabe, številne dvoživke, kačje pastirje in druge ptice.

img_7170V bajerju se skrivajo ribe kot so krapi in somi, na obrežju lahko srečate tudi kakšno nutrijo, ki naj vas ne prestraši, čeprav po izgledu spominja na veliko podgano. Poleti pa vam lahko sprehod zagreni, da ne rečem zasrbi, tudi kakšen roj komarjev.

img_7165Okoli bajerja, ki zaradi umazanije sicer ni primerno za kopanje, je lepa, urejena sprehajalna pot, kjer je tudi nekaj lesenih ploščadi in razgledni pomol ter dovolj klopi, da se lahko usedete in v miru nahranite svojega otroka, saj drevesa in grmičevje nudi zadostno intimo.img_7168

Pot okoli bajerja je relativno kratka, slab kilometer, a je sprehod možno nadaljevati po Poti spominov in tovarištva (PST), ki je v neposredni bližini.

img_7180Lokacija je primerna tudi za tiste z majhnimi otroki, ki že sami veselo tekajo naokoli, saj so ob bajerju postavljena otroška igrala, mamice in seveda tudi očki pa lahko učvrstite svojo postavo tudi na zunanjih fitnes napravah, ki so postavljene v bližini jezerca in tudi ob PST-ju. img_7206

Sredi dovolj mrzle zime običajno jezerce tudi zamrzne in tako postane priljubljeno naravno drsališče. Priporočam!

img_7210

POT: delno beton, delno makadam, primerna za sprehod z vozičkom in majhnimi otroki

PARKIRIŠČE : dovolj parkirnih mest v okolici (brezplačno)

BAR:  v bližini

Leave a comment

Your email address will not be published.