Brinin dnevnik: 20 mesecev

»Dan, Biba!« No, pravzaprav za prijatelje »Bibi!« Ampak res samo za prijatelje, kajti postala sem zelo zadržana do ljudi, ki jih ne poznam in ko mi mama teži, da se moram predstaviti, se raje namrdnim in skrijem za njene noge.

A mi lahko prosim nekaj poveste!? A se vam tudi dogaja, da vam mama neprestano nekaj teži in postavlja neka čudna pravila in omejitve?! Jaz moram vseskozi poslušati: »Brine ne, Brina, pusti to, itd.« Ni čudno, da sem tudi jaz v zadnjem mesecu največkrat uporabila stavek: »Mama NE, mama NE!« Se pač ne pustim komandirati. Če se le da, se uprem maminemu teženju.

Kaj dogaja pri meni oziroma kot bi se izrazila moja mama – prelomnice in mejniki:

Najbolj opazna razlika, ki jo vidijo vsi okoli mene je, da sem postala prava čvekulja. Precej dobro za mamo ponovim vso abecedo in tudi besed, ki jih smiselno uporabljam, je vsak dan več. Mami in Dadotu (pa tudi ostalim sorodnikom) zelo rada rečem: »Mama, Bibi aja!« ali pa »Dado, Bibi aja!« – kar, če vam prevede moja mama pomeni: »Dado, Brina te ima rada!«

Pri svojih 20 mesecih sem postala že prava damica (lasje so mi precej zrasli in jih lahko spnem v mini repek) in nadvse obožujem pomerjanje maminih oblačil, obutev in drugih stvari. Mamina torbica in očala so pa itak zakon.

In če se še malo pohvalim… Obožujem gospodinjska opravila, pa najsi bo to brisanje pultov, postiljanje postelje, pranje perila ali pa zlaganje čevljev v omaro. Zelo sem redoljubna. In tudi kuhanje z zanimanjem spremljam. Pred dnevi sicer nisem bila pazljiva in sem se malo opekla, je bilo »ajsi«. Na opeklino sem dala led in mama (če se ji ful prilizujem, ji rečem »mami«) me je namazala z eno takšno, prav posebno kremico.

Hrana (»ama, ama«): Odvisno od dneva, a načeloma jem vse po vrsti. Je pa res, da ima zelo rada ribe, sir in »jaja«.

Najljubša igrača: Duplo kocke. S seboj jih vzamem tudi pod tuš in jih skrbno umijem vsak večer. A igrač nočem več posojati oziroma deliti z drugimi. Se pa zelo rada igram z drugimi otroki in jih opazujem. Pred kratkim smo bili v eni gostilni, kjer smo »ama, ama« in sta bila tam dva fantka. Skupaj smo kuhali in se igrali z avtomobilčki, res je bilo zabavno.

Cel žur je tudi igranje v mivki. Za dan žena me je mama peljala na morje. V Portorož. Tam sem po milji volji tekala po peščeni plaži in se igrala. A ko je mama rekla, da gremo domov, sem se uprla in začela jokati, tekle so tudi krokodilje solze. Na vse grlo sem kričim: »Mama NE, mama NE!« Ampak ni pomagalo, spet (tako kot vsakič) je obveljala mamina beseda.

Ritem spanja (»Bibi nina!«): Če sem že od majhnega pridna za ninat, sem zdaj zelo, zelo pridna. Mama ali Dado me odnese v posteljo, kjer me čaka duda, flaška in prijateljčki »Ma«, »Wow wow«, zajček, Muri in še kdo. Zaspim med osmo in pol deveto in to brez pritoževanja. Tudi če še nisem zaspana, se še malo pogovorim s prijateljčki, potegnem za lunico, ki visi na postelji in potem mi le-ta še malo zaigra in me zaziba v spanec. Zjutraj pa vstajam okoli sedmih, pol osmih. Čez dan spim (običajno) samo še enkrat, in sicer okoli 11h, 12h.

Nepozabno doživetje: Zima je super. Obožujem sneg. Čeprav sem se ga najprej kar malo bala in sem bila zelo začudena, kaj je ta bela, mrzla stvar zunaj, mi je postal zelo všeč. Še posebej sem vesela, ko se gremo sankati, saj zelo šibamo. No, po drugi strani pa sem že komaj čakala pomlad, da sem lahko začela vrtnariti. Zelo rada babici in omi pomagam na vrtu.

Ta teden ima svoj prvi, resni prehlad. Zdravniku sicer nisem šla, sem pa doma na bolniški, saj kašljam, smrkam in sem na meji z vročino. Me je pa mama vseeno peljala na en kratek sprehod po sončku.

Saj veste, do sedaj sem zelo rada hodila na počitnice k starim staršem, saj je zelo fino, ker se tam vse vrti okoli mene in sem pravi mali Napoleon. No, po novem me čuvajo tudi strici. »Uji, Gegi, Gaga, teta Mima, Bibi aja!«

In še jaz, Brina v številkah:

  • Starost: 20 mesecev
  • Konfekcijska številka: od 86 do 92
  • Številka čevljev: 22
  • Višina: 83,5 cm
  • Teža: 11,9 kg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *